Gresskarpuré

Nydelig puré som du kan bruke i bakst, sauser, supper og ikke minst i pumpkin spiced latte. 

Et måneds tid før Halloween dukker det plutselig opp norsk gresskar i omtrent alt som er av dagligvarebutikker, bondens marked og REKO-ringen. Der blir de i en måned eller to, med et vilt salg etter Halloween, før vi plutselig kan se langt etter de oransje smaksbombene. I alle fall de som er dyrket her hjemme.

Norsk gresskar er i sesong på høsten, og med noen triks kan du bevare den gode smaken hele året.

Heldigvis går det an å bevare gresskarsmaken langt utover vinteren og våren, hvis du kan et par triks. Gresskarpuré er en av mine favorittmetoder for å konservere gresskaret. Det er å enkel å lage, stekeovnen din gjør mesteparten av jobben, og du kan lagre puréen både i kjøleskap og fryser. Skal den stå mer enn en ukes tid i kjøleskap, anbefaler jeg å sterilisere glassene før bruk. Les mer om hvordan du gjør akkurat det her. 

Så kan du ta fram gresskarpuré når du vil ha gresskarsuppe, gresskarcupcakes, gresskarterte, gresskarhummus, pumpkin spiced latte… eller andre retter som blir ekstra gode med gresskar i.

Tid: 1 time

Ingredienser:

  • 1 gresskar
  • 2 dl vann

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader, og finn fram en ildfast form som er stor nok til å ha arealet av to gresskarhalvdeler liggende ned.

Del gresskaret i to. Bruk en spiseskje til å ta ut innmaten (frø og sånt). Hell vann i formen, sett gresskaret over med det uthulte rommet ned mot formen.

Dekk formen med aluminiumsfolie, sett i ovnen og stek i 45 minutter til 1 time. Gresskaret skal være litt mykt i toppen når du tar det ut (dytt en skje nedi og se om det lett gir etter).

Grav ut fruktkjøttet og ha det over i en foodprocessor. Kjør til en helt jevn puré, det går kjapt.

Ha over i rene beholdere, og oppbevar kaldt. Jeg pleier å ha puréen i et par steriliserte glass i kjøleskapet, og fryser resten ned i frysebeger.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED GRESSKAR. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *