Nudelsuppe med sopp, spinat og edamamebønner

Nydelig og mettende asiatisk suppe med vanvittig mye god smak.

Har du grønnsakskraft stående i kjøleskapet eller fryseren? Da kan du skikkelig lett lage denne nydelige nudelsuppen!

Jeg lager mye egen kraft, det er enkelt, smakfullt og ikke minst så er det en glimrende måte å få brukt opp grønnsaksrester og -avskjær på. I denne suppen bruker jeg en kraft med blant annet søtpotet, gulrot, sopp, vårløk og chili – det er helt perfekt i asiatiske supper! Du kan også fint bruke vanlig vann med buljongpulver, men da anbefaler jeg å i alle fall ha i litt chili for en mer spennende smak. Har du soppekstrakt tilgjengelig er det også kjempegodt i.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 25 minutter

Ingredienser: 

  • 1 dl edamamebønner
  • 50 g spinat
  • 50 g aromasopp
  • 50 g østerssopp
  • 8 dl grønnsakskraft*
  • 2 ss olje til steking
  • salt og pepper
  • 150 g hvetenudler
  • noen stilker koriander

*aller helst hjemmelaget kraft med et hint av chili, men vann med buljongpulver fungerer også (smaksett gjerne med litt chili)

Framgangsmåte: 

La edamamebønner og spinat tine på kjøkkenbenken mens du gjør klar resten. Bruker du frisk spinat kan du vaske og grovhakke den før bruk.

Skjær sopp i små biter. Kok opp grønnsakskraften i en gryte, og varm opp olje til høy temperatur til i en stekepanne. Ha soppen i pannen, og stek til den er gyllen. Krydre med salt og pepper.

Ha nudlene i kraften, og kok til de har al dente-konsistens. Rør inn edamamebønner og spinat de siste minuttene.

Ha over i suppeskåler, topp med stekt sopp og koriander.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *