

Nudelsuppe med sopp, spinat og edamamebønner
Nydelig og mettende asiatisk suppe med vanvittig mye god smak.
Har du grønnsakskraft stående i kjøleskapet eller fryseren? Da kan du skikkelig lett lage denne nydelige nudelsuppen!
Jeg lager mye egen kraft, det er enkelt, smakfullt og ikke minst så er det en glimrende måte å få brukt opp grønnsaksrester og -avskjær på. I denne suppen bruker jeg en kraft med blant annet søtpotet, gulrot, sopp, vårløk og chili – det er helt perfekt i asiatiske supper! Du kan også fint bruke vanlig vann med buljongpulver, men da anbefaler jeg å i alle fall ha i litt chili for en mer spennende smak. Har du soppekstrakt tilgjengelig er det også kjempegodt i.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 25 minutter
Ingredienser:
- 1 dl edamamebønner
- 50 g spinat
- 50 g aromasopp
- 50 g østerssopp
- 8 dl grønnsakskraft*
- 2 ss olje til steking
- salt og pepper
- 150 g hvetenudler
- noen stilker koriander
*aller helst hjemmelaget kraft med et hint av chili, men vann med buljongpulver fungerer også (smaksett gjerne med litt chili)
Framgangsmåte:
La edamamebønner og spinat tine på kjøkkenbenken mens du gjør klar resten. Bruker du frisk spinat kan du vaske og grovhakke den før bruk.
Skjær sopp i små biter. Kok opp grønnsakskraften i en gryte, og varm opp olje til høy temperatur til i en stekepanne. Ha soppen i pannen, og stek til den er gyllen. Krydre med salt og pepper.
Ha nudlene i kraften, og kok til de har al dente-konsistens. Rør inn edamamebønner og spinat de siste minuttene.
Ha over i suppeskåler, topp med stekt sopp og koriander.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Denne er heeeelt fantastisk god. Måtte lage vanlig buljong som kraft og kanskje derfor i overkant mye chili m frø, men det lønnet seg. Fant også et uåpnet glass med trøffelsalsa i kjøleskapet – en julegave jeg aldri skjønte hvordan jeg kunne bruke, men her var det definitivt lurt 😉