Vegansk ukemeny: uke 39, 2020

Denne uken skal vi spise masse av de gode grønnsakene høsten har å by på! Her blir det blant annet poteter, ulike typer løk, gresskar, squash og blomkål.

Mandag: potetsuppe

En varmende, fyldig og nesten fløyelsmyk potetsuppe er noe av det aller beste jeg får. I denne varianten har jeg sjalottløk, hvitløk, vårløk og persille for den ekstra gode smaken.

Tirsdag: pasta i gresskarsaus

Dette er en aldeles nydelig pastarett med mild og kremet gresskarsaus, smakfull sopp og spinat, og herlige proteinrike erter.

Onsdag: squash-spagetti med rød pesto

Her pytter vi pasta med tynne, tynne strimler av squash – og kombinerer dem med umami-bombene soltørka tomater, samt basilikum, hvitløk, pinjekjerner og søte tomater.

Torsdag: blomkål tikka masala

Knallgod indisk middag med kokosris og koriander. Vil du gjøre enda mer stas på retten kan du for eksempel legge til litt mangochutney og naan.

Fredag: marokkansk kikertgryte

Herlig gryterett med marokkansk krydderblanding, dadler, tomater, squash og cashewnøtter, servert med couscous og granateple.

Lørdag: vårruller med edamamebønner

Finnes det noe bedre enn nylaga vårruller? Denne oppskriften er med mye god råkost, løk, edamamebønner – og kjempegod smak fra hvitløk, soyasaus, ingefær og sitron.

Søndag: ovnsbakt søtpotetcurry

Dette er rett og slett en supergod variant, der vi har i masse godsaker som får bakes sammen i ovnen. Resultatet er nydelig smak og “restaurantcurry-konsistens”.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *