

Vegansk ukemeny: uke 39, 2020
Denne uken skal vi spise masse av de gode grønnsakene høsten har å by på! Her blir det blant annet poteter, ulike typer løk, gresskar, squash og blomkål.
En varmende, fyldig og nesten fløyelsmyk potetsuppe er noe av det aller beste jeg får. I denne varianten har jeg sjalottløk, hvitløk, vårløk og persille for den ekstra gode smaken.

Dette er en aldeles nydelig pastarett med mild og kremet gresskarsaus, smakfull sopp og spinat, og herlige proteinrike erter.

Onsdag: squash-spagetti med rød pesto
Her pytter vi pasta med tynne, tynne strimler av squash – og kombinerer dem med umami-bombene soltørka tomater, samt basilikum, hvitløk, pinjekjerner og søte tomater.

Torsdag: blomkål tikka masala
Knallgod indisk middag med kokosris og koriander. Vil du gjøre enda mer stas på retten kan du for eksempel legge til litt mangochutney og naan.

Fredag: marokkansk kikertgryte
Herlig gryterett med marokkansk krydderblanding, dadler, tomater, squash og cashewnøtter, servert med couscous og granateple.

Lørdag: vårruller med edamamebønner
Finnes det noe bedre enn nylaga vårruller? Denne oppskriften er med mye god råkost, løk, edamamebønner – og kjempegod smak fra hvitløk, soyasaus, ingefær og sitron.

Søndag: ovnsbakt søtpotetcurry
Dette er rett og slett en supergod variant, der vi har i masse godsaker som får bakes sammen i ovnen. Resultatet er nydelig smak og “restaurantcurry-konsistens”.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: