

Vegansk ukemeny: uke 38, 2020
Ukens meny inneholder masse god høstmat! Her får du blant annet en varmende tomatsuppe, nydelig pasta i søtpotetsaus og pad thai med peanøttsaus.
Mandag: tomatsuppe med røde linser
I denne oppskriften gjør jeg det lettvint og bruker tomatpuré og hermetiske tomater. Har du tid og anledning kan du helt fint ha i ferske tomater. De kan du enten koke eller bake i ovn, og deretter kjøre jevnt med en stavmikser eller en blender.

Nydelig “mac and cheese” med fyldig søtpotetsaus istedenfor ostesaus.

Onsdag: rydd ut av kjøkkenskapet-panne
Knallgod middag der vi bruker det vi har i skapet. I alle fall hvis “vi” pleier å ha det samme som meg stående…

Torsdag: one pot-quinoa med poteter
Hurra for middager som “lager seg selv”! Her har vi alt i en gryte, koker opp, har på lokk, og etter cirka et kvarters tid er middagen klar. Det eneste som tar litt tid er kutting og røring helt i starten, samt røre inn spinat, salt og pepper på slutten. Easy peasy!

Fredag: taco med quinoa og søtpotet
Disse herlige tacoene består av et proteintett lag nederst – bønner og quinoa i kombinasjon. Deretter har vi på nydelig sprøbakt søtpotet med masse gode meksikanske krydder, før vi topper det hele med en slags enkel guacamole. Eventuelt kan folk få legge på i den rekkefølgen de selv vil.

Lørdag: pad thai med peanøttsaus
Dette er en av mine absolutte favoritter, som jeg ender opp med å lage omtrent hver gang jeg har det travelt. I denne varianten har jeg i masse tofu, som jeg liker best når den blir stekt en god stund. I tillegg litt grønnsaker, her er det virkelig mulighet til å variere. Både rotvekster og ulike typer kål fungerer utmerket i pad thai.

Søndag: kremet risotto med sopp og erter
Her har vi litt kokosmelk i risottoen, noe som gjør den utrolig kremet og ekstra fyldig. I tillegg har vi en frisk pesto på toppen, som gir en perfekt kontrast til kokossmaken. Kjempegodt!

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: