

Potettaco
Billig og knallgod fredagsmiddag med krydra potetbiter, mild cashewdressing, salat og tortillas.
Forbrukerfrue driver som dere sikkert vet og utfordrer meg til å utvikle billige retter og billige ukemenyer. For meg er dette utrolig lærerikt, og det største funnet er at det slettes ikke er nødvendig å leve på suppe og tilbud for å leve billig. Det er masse råvarer som har lave priser sånn helt av seg selv, spesielt gjelder det norske grønnsaker i sesong. Aller helst litt sent på sesongen. Potet for eksempel, en evig favoritt hos meg, og jeg kjøper de norske, dynka i jord, i store pappsekker. De er de beste jeg vet, de holder seg lenge, og kiloprisen er ååå så mye lavere enn de småsnobbete posene med imporpoteter.
I dag har potetene fått bli til taco, og det er helt nydelig synes jeg. Server gjerne med andre typer tacotilbehør, de fleste har jo sine egne favoritter her.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter
Ingredienser:
- 65 g rå, usalta cashewnøtter
- 4 poteter
- 1 ss olje
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts røkt paprikapulver
- 0,5 ts chilipulver
- salt og pepper
- 50 g salat
- 1 tomat
- 1 hvitløksfedd
- 1 ss sitronsaft
- 6 maistortillas
- 2 stilker koriander
Framgangsmåte:
Bløtlegg nøttene i litt vann mens du gjør klar potetene.
Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Vask eller skrell potetene og skjær dem i små terninger. Fordel dem utover stekebrettet, ha på olje, spisskummen, paprikapulver, røkt paprikapulver, chilipulver, salt og pepper, og sett i ovnen i cirka 20 minutter.
Skjær salat i strimler, og tomat i terninger.
Hell vannet av nøttene og ha dem i en foodprocessor sammen med hvitløk, sitronsaft, litt salt og litt vann. Kjør til du har en helt jevn saus (ha i litt mer vann om du trenger). Smak gjerne til med mer hvitløk/sitron/salt etter smak.
Varm opp tortillas etter anvisning på pakken, og fyll dem med salat, tomat, poteter og cashewsaus. Litt koriander på toppen er godt om du liker det.

HER FINNER DU FLERE BILLIGE MIDDAGSOPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Nok en digg oppskrift. Sausen var en skikkelig højdare, nam nam!
Så gøy å høre!!! 😀