byggotto

Byggotto med sopp og sprøstekt grønnkål

Nytt innslag i serien “billige middager” – risotto laget med bygg istedenfor ris. Byggotto, om du vil.

En pakke byggryn koster 17,90 på Meny, der er det 550 gram som grovt regnet holder til 6 porsjoner. Bygg er kortreist, næringsrikt (har blant annet masse protein og fiber). og det er skikkelig godt. Konsistensen her blitt fastere enn ris, og mer spennende å tygge på. Jeg synes risotto er best med løk, hvitløk og sopp, og det fungerer bra her også. På toppen har jeg sprøstekt grønnkål, fordi det er godt. Og sunt. Middag som krysser i mange bokser dette her; godt enkelt, sunt, kortreist og billig!

Antall: 2 porsjoner
Tid: 35 minutter

Ingredienser: 

  • 2 dl byggryn (må bløtlegges over natten eller i minst 8 timer)
  • 8 dl vann med grønnsaksbuljongpulver (mål opp)
  • 1 liten gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 200 g aromasopp
  • 2 ts tørka oregano
  • 50 g grønnkål
  • salt og pepper

Framgangsmåte: 

Bløtlegg byggryn i minst åtte timer før bruk. Du kan eventuelt bruke perlebygg, da slipper du dette steget. 

Kok opp vann med buljongpulver, og hold det varmt. 

Finhakk løk og hvitløk, skjær sopp i skiver.

Varm opp litt olje til høy temperatur i en gryte, og stek soppen i noen minutter. Skru ned varmen et par hakk (nesten til medium), ha i løk og hvitløk, og stek i et par minutter til. Ha i oregano og byggryn, og spe med litt og litt vann med buljongpulver. La det koke inn hver gang før du sper med mer. Hold på til byggen har risotto-konsistens. 

Snitt grønnkålen og sprøstek den i olje i en stekepanne. Krydre med salt og pepper. 

Servér byggottoen med en gang den er klar, topp med grønnkål. 

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BYGG. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *