vegansk gresskarsuppe

Gresskarsuppe med ingefær

Nydelig suppe med gresskar, ingefær, løk, hvitløk og chili. 

Nok en billig middag – og her snakker vi virkelig mye smak for pengene! Vil du ha litt ekstra protein i suppen, kan du ha i 50 g tørka røde linser i kokevannet, så ordner det seg helt fint.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 25 minutter

Ingredienser: 

  • 800 g gresskar
  • 1 liten gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 cm (20 g) ingefær
  • 1 ss olje til steking
  • 0,5 ts chilipulver
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver 
  • 1 dl kokosmelk
  • salt og pepper
  • eventuelt koriander og chiliflak til servering

Framgangsmåte: 

Skrell gresskar og skjær det i terninger. Finhakk løk, hvitløk og ingefær. 

Varm opp oljen til medium til høy temperatur i en gryte og ha i løk, hvitløk, ingefær og chilipulver. Stek det i noen minutter, ha deretter i gresskar og hell på vann med buljongpulver og kokosmelk. 

La suppen koke til gresskarbitene er møre, kjør den deretter jevn i en foodprocessor eller blender (pass på så du ikke brenner deg). Smak til med salt og pepper og servér suppen med en gang. På bildene har jeg toppet den mer koriander og chiliflak. Rista gresskarkjerner er også godt på toppen. 

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *