kokosris med erter

Kokosris med erter

Enkel og rimelig middag med nesten overraskende mye god smak. 

Ikke for å underselge meg selv altså, men jeg var ikke helt sikker om denne ideen kom til å havne i vellykka eller mislykka-kolonnen. Det hele er skikkelig enkelt – før vi koker ris steker vi litt hvitløk og karripulver i gryten. Istedenfor vann med salt, koker vi risen i vann med buljongpulver og kokosmelk, og for å gjøre det hele til et skikkelig måltid (og ikke bare ris), har vi i proteinrike erter, smakfull vårløk og knasende peanøtter. Det er nesten latterlig enkelt, men fungerer veldig bra.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 2 hvitløksfedd
  • olje til steking
  • 1 ss karripulver
  • 3,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
  • 1 dl kokosmelk
  • 2 dl ris
  • 1 dl frosne erter
  • 1 vårløk
  • 4 ss salte peanøtter

Framgangsmåte:

Finhakk hvitløk. Varm opp olje til medium til høy temperatur i en gryte. Ha i hvitløk og karripulver, og la det surre i et par minutter. Hell deretter på vann med buljongpulver og kokosmelk, og la det koke opp. Dersom buljongpulveret ikke inneholder salt kan du ha i en halv teskje av det også. Ha i ris, skru varmen ned litt, ha på lokk, og la det koke i 15 minutter – blir det tørt kan du spe med litt mer vann. Etter 15 minutter rører du inn ertene og skrur ned varmen. La gryten stå med lokket på i fem minutter til, eller til all væsken er absorbert.

Skjær vårløk i ringer og grovhakk peanøttene. Ha på toppen av den ferdige risen, og servér med en gang.

HER FINNER DU FLERE BILLIGE MIDDAGSRETTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *