Bokhvetenudler og tempeh i peanøttsaus

Nydelig billig middag med masse grønnsaker, sprøstekt tempeh og proteinrike bokhvetenudler i en knallgod peanøttsaus. 

Følger du meg på Instagram, har du kanskje fått med deg at jeg jobber mye med å lage rimelige ukemenyer for tiden. Da går jeg ut ifra et middagsbudsjett på 350 kroner for to personer for en uke, og lager syv ulike retter som i snitt koster maks 25 kroner per porsjon.

Dette er en av disse rettene, jeg mistenker at denne er en av de som er litt over snittet, men likevel – den er billig. Jeg har brukt tempeh, men du kan fint bruke tofu istedenfor, eventuelt droppe det og ha i mer grønnsaker. Og angående grønnsakene – bruk dem du har og liker! Oppi her er både brokkoli, squash, aspargesbønner, paprika og søtpotet godt, så her er det bare å lage seg sin egen variant.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter

Ingredienser: 

  • 200 g tempeh (kan erstattes med tofu)
  • 0,5 blomkål
  • 100 g aromasopp
  • 1 gulrot
  • 1 ss olje til steking
  • 150 g bokhvetenudler (eller andre nudler)
  • salt og pepper

Peanøttsaus: 

  • 0,5 liten gul løk
  • 1 cm/10 g ingefær
  • 1 ss olje
  • 1 ts sukker
  • 1 dl peanøttsmør
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts chiliflak

Framgangsmåte: 

Skjær tempeh eller tofu i terninger. Dersom du bruker tempeh er det greit å koke den i et par minutter før steking. Tofu kan stekes direkte som den er.

Del blomkålen i små buketter, skjær sopp i tynne skiver og gulrot i lange strimler. Gjør klare sausen (oppskrift under) før du starter på steking og koking.

Kok opp godt med vann i en gryte, og varm opp olje til høy temperatur i en stekepanne. Kok nudlene i vannet etter anvisning på pakken.

Ha blomkål, sopp og tempeh/tofu i pannen med olje i, og stek til det begynner å bli gyllent. Skru varmen ned til medium, ha i gulrot, og krydre med salt og pepper. La det hele steke til nudlene er ferdige. Da heller du av vannet, og har nudlene over i pannen med grønnsakene. Hell deretter sausen over, vend alt sammen, og servér retten med en gang.

På bildene her har jeg koriander og sesamfrø på toppen, dette var mest for kameraet sin skyld, for å være ærlig. Men godt er det altså.

Peanøttsaus: 

Grovhakk løk, og riv eller finhakk ingefær.

Varm opp oljen til medium temperatur i en liten gryte, ha i løk. La den surre til den er helt blank, ha deretter i ingefær og sukker. La det stå til løken begynner å bli karamelisert, tilsett deretter peanøttsmør, kokosmelk, soyasaus og chiliflak. Visp det hele sammen, og la sausen stå og surre mens du gjør klar resten av retten.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED TEMPEH. 
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *