Vegansk ukemeny: uke 37, 2020

Ukens meny byr på syv varierte oppskrifter for enhver smak. Her finner du godsaker som blant annet gresskar, quinoa, søtpotet, tomater, tofu, spinat og sopp.

Mandag: gresskarsuppe med røde linser

Jeg er vanvittig glad i gresskarsuppe, og liker å prøve ulike varianter. I denne varianten går jeg “back to basics”, og smaksetter suppen nesten bare med sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær – en supernydelig trio. Gresskar er jo full av god smak i seg selv, og i denne suppen kommer nok mer av denne smaken til sin rett.

Tirsdag: pasta i kremet tomatsaus

Pasta og tomatsaus er en uslåelig kombinasjon, spør du meg. Her bruker vi ikke ferske tomater – men likevel tre ulike varianter – tomatpuré, knuste tomater og soltørka tomater. Det gir en skikkelig god fylde til smaken.

Onsdag: salat med quinoa og søtpotet

Nydelig, næringsrik og mettende salat med quinoa, ovnsbakt søtpotet, spinat, rista nøtter og en frisk dressing.

Torsdag: butter tofu

Butter chicken uten smør og kylling! Smaker godt med ris, og du kan også gjerne slenge på et par naan og en mangochutney om du har anledning, da blir det enda bedre.

Fredag: bakt søtpotet med tacofyll

Nydelig fløyelsmyk søtpotet med krydra bønner, tomatsalsa med chili, most avokado og koriander.

Lørdag: cannelloni med spinat og tomatsaus

Cannelloni er normalt pasta i tubeform, som fylles og gratineres i ovnen. Disse tubene er det omtrent umulig å finne uten egg – men heldigvis kan du lage dem selv av lasagneplater! Alt som skal til er et par minutter koking i vann, og de er klare til bretting!

Inni lasagneplatene har vi en nydelig kremet spinat-tja… ost? Spinatost. På toppen har vi en tomatsaus. Kjempegodt!

vegansk cannelloni

Søndag: vegansk Shepherds Pie

Sopp, valnøtter, erter, gulrot og masse mer godsaker dekkes av potetstappe og gratineres i ovn.

shepherds pie

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *