

Rødbeteburger
Store, ferske, norske rødbeter omtrent rett opp fra jorden er noe av det beste jeg vet om. De kan bakes i ovnen, stekes til chips, skjæres i tynne skiver og marineres til rødbeteravioli, og de kan skremme enhver veganer som ser skjærebrettet ditt til å tro at du har kuttet opp noe blodig.
Her har jeg bruk rødbeten i burgere – hvor den byr på både sødme, saftighet og ikke minst denne herlige fargen. På bildene er den servert i burgerbrød med en vegansk rømmedressing, salat og ketchup, samt noen ovnsstekte poteter.

Antall: 4-6 stk
Tid: 30 minutter
Ingredienser:
- 1 kartong (4 dl) eller 2 dl tørka kikerter*
- 1 rødbete
- 2 hvitløksfedd
- noen stilker persille
- noen stilker oregano
- 2,5 dl valnøtter
- 0,5 dl linfrø
- 1,25 dl havregryn
- 2 ss soyasaus
- burgertilbehør til servering
*bruker du tørka må de bløtlegges og kokes før bruk
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader og gni en ildfast form inn med litt olje.
Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann.
Skrell rødbeten og skjær den i terninger, skrell hvitløksfeddene og grovhakk persille og oregano slik at du slipper lange stilker i foodprocessoren.
Ha hvitløk. persille, oregano, nøtter, linfrø, havegryn og soyasaus i en foodprocessor. Kjør til du har en ganske jevn masse (nøttene trenger ikke bli totalt finhakket). Ha deretter i kikerter og rødbetebiter, og bruke “pulse”-funksjonen et par ganger slik at du får en grovhakket, klebrig masse som det går greit å forme burgere av.
Form 4-6 burgere, fordel dem utover stekebrettet, og stek i ovnen i cirka 20 minutter. Snu gjerne på dem underveis, da blir de enda fastere i kantene.
Servér burgerne med en gang, med godt burgertilbehør. Du kan fryse dem ferdig stekte, og ha dem på grillen eller varme dem opp i en stekepanne en annen gang.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE BURGEROPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: