Rødbeteburger

Store, ferske, norske rødbeter omtrent rett opp fra jorden er noe av det beste jeg vet om. De kan bakes i ovnen, stekes til chips, skjæres i tynne skiver og marineres til rødbeteravioli, og de kan skremme enhver veganer som ser skjærebrettet ditt til å tro at du har kuttet opp noe blodig.

Her har jeg bruk rødbeten i burgere – hvor den byr på både sødme, saftighet og ikke minst denne herlige fargen. På bildene er den servert i burgerbrød med en vegansk rømmedressing, salat og ketchup, samt noen ovnsstekte poteter.

Antall: 4-6 stk
Tid: 30 minutter

Ingredienser: 

  • 1 kartong (4 dl) eller 2 dl tørka kikerter*
  • 1 rødbete
  • 2 hvitløksfedd
  • noen stilker persille
  • noen stilker oregano
  • 2,5 dl valnøtter
  • 0,5 dl linfrø
  • 1,25 dl havregryn
  • 2 ss soyasaus
  • burgertilbehør til servering

*bruker du tørka må de bløtlegges og kokes før bruk

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader og gni en ildfast form inn med litt olje.

Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann.

Skrell rødbeten og skjær den i terninger, skrell hvitløksfeddene og grovhakk persille og oregano slik at du slipper lange stilker i foodprocessoren.

Ha hvitløk. persille, oregano, nøtter, linfrø, havegryn og soyasaus i en foodprocessor. Kjør til du har en ganske jevn masse (nøttene trenger ikke bli totalt finhakket). Ha deretter i kikerter og rødbetebiter, og bruke “pulse”-funksjonen et par ganger slik at du får en grovhakket, klebrig masse som det går greit å forme burgere av.

Form 4-6 burgere, fordel dem utover stekebrettet, og stek i ovnen i cirka 20 minutter. Snu gjerne på dem underveis, da blir de enda fastere i kantene.

Servér burgerne med en gang, med godt burgertilbehør. Du kan fryse dem ferdig stekte, og ha dem på grillen eller varme dem opp i en stekepanne en annen gang.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE BURGEROPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *