Grønnkålpannekaker

Etter å ha vært gjennom min første sesong med grønnkål i kjøkkenhagen, har jeg en helt ny begeistring for denne herlige råvaren.

“Den vokser som ugress”, sa de til meg på forhånd, og det stemmer. Det var rett og slett veldig lett å lykkes med grønnkål i hagen. Den tåler visstnok frost også, så jeg satser på å ha forsyningen gående hele høsten.

Grønnkål er ikke bare lett å dyrke, den er en vitaminbombe så det holder. På optimaltkosthold.no står følgende:
100 gram grønnkål dekker en femdel av dagsbehovet for kalsium og 11 % av dagsbehovet for jern! I tillegg er grønnkål rik på vitamin C, vitamin A (betakaroten), vitamin E og andre antioksidanter, samt Vitamin B6, kalium, fiber og andre næringsstoffer. 100 gram grønnkål inneholder mer kalsium enn en desiliter kumelk.

Selv om grønnkål også er en av mine favoritter på tallerkenen, gjerne sprøstekt med litt hvitløk i stekepannen, bakt i ovnen til chips eller i en smoothie med frossen banan, så forstår jeg at det kan være utfordring å få barna til å spise den. Derfor har jeg satt sammen denne oppskriften, der vi rett og slett lager lysegrønne pannekaker. De er skikkelig gode, og kan serveres med alt du vanligvis liker av pannekaketilbehør.

Antall: 6-8 pannekaker
Tid: 30 minutter

Ingredienser: 

  • 50 g grønnkål
  • 100 g eplemos (kjøpt i butikk eller hjemmelaget)
  • 2,5 dl mandelmelk (eller annen plantemelk)
  • 3 ss olje + ekstra til steking
  • 4 dl hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 0,5 ts salt

Framgangsmåte: 

Del grønnkålen opp i litt mindre biter, fjern de største stilkene. Ha i en foodprocessor, tilsett eplemos, mandelmelk og olje. Kjør det til grønnkålen blir helt finhakka. Ha deretter i mel, sukker, bakepulver, kanel og salt, og kjør det en kjapp runde til slik at alt blir blandet. Du skal ha en tyktflytende røre.

La røren svelle i 15-30 minutter.

Varm opp en stekepanne til medium temperatur, og ha i litt olje. Ha i litt over en halv øse av røren, cirka én desiliter, per pannekake. Pannekakene trenger 3-4 minutter på hver side for å bli gjennomstekte.

Du kan snu pannekakene når kantene er stive, og det bobler godt på toppen.

Servér grønnkålpannekakene ferske, for eksempel med krem, bær, syltetøy, sirup eller kuttet frukt.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE PANNEKAKER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *