Indisk daal

Knallbillig middag med knallgode smaker. 

Når vi snakker om billig og næringsrik mat, er tørka linser noe av det som oftest nevner. De koster “nesten ingenting”. På den lokale internasjonale matbutikken her jeg bor, er det 30 kroner for 1 kilo. Det er nok til minst 16 porsjoner av denne retten, sannsynligvis litt mer.

Og i tillegg til å være billige, er linsene næringsrike (spesielt er de gode på protein), og de er skikkelig anvendelige. Min favoritt er å la dem koke til dem med masse gode krydder, til de nesten går i oppløsning.

Dette er en indisk variant – en aldri så liten klassiker faktisk – som jeg ikke bare lager fordi den er billig og næringsrik, men aller mest fordi den smaker så godt.

Antall: 4 porsjoner
Tid: 30 minutter

Ingredienser: 

  • 2 dl ris
  • 1/2 gul løk
  • 1 hvitløksfedd
  • olje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 1 teskje malt koriander
  • 1 teskje gurkemeie
  • 0,5 teskje chilipulver
  • 2,5 dl tørka røde linser
  • 6 dl vann
  • 4 dl knuste tomater
  • salt
  • frisk koriander
  • 1 ts chiliflak

Framgangsmåte: 

Kok ris etter anvisning på pakken. Grovhakk løk, finhakk hvitløk. 

Varm opp olje i en gryte. Ha i løk og hvitløk, la det surre i noen minutter, tilsett deretter spisskummen, koriander, gukemeie og chilipulver. Rør sammen og la det steke videre til løken er myk og det lukter godt. 

Ha i linser, vann, tomater og litt salt. Kok opp, og la det deretter småkoke under lokk til linsene nesten går i oppløsning. Dette tar 15-20 minutter.

Smak eventuelt til med litt mer salt, og eventuelt krydder.

Grovhakk koriander.

Servér linsene sammen med ris, dryss koriander og chiliflak på toppen.

HER FINNER DU FLERE INDISKE OPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *