

Vegansk ukemeny: uke 34, 2020
Sommeren nærmer seg slutt, og det er på tide med nye ukemenyer her på bloggen. Vi starter med mange av de nyeste favorittene på bloggen, blant annet koreanske blomkålvinger, wraps med søtpotet og kikerter, og daal fra Sri Lanka.
Dette er en nydelig indisk rett med tomater og erter i krydret tomatsaus.

Lettvint oppskrift der du kan ha i nesten allslags av grønnsaker. Brokkoli, gulrot og grønnkål er noen av mine favoritter. Sopp og chili gjør seg også veldig godt med nudler.

Onsdag: koreanske blomkålvinger
Blomkål paneres i en røre med både løkpulver og hvitløkpulver, og det hele stekes i ovn til blomkålen er mør. Retten serveres med ris, vårløk, sesamfrø og en nydelig saus. PS. kok gjerne litt ekstra ris, så har du til morgendagens middag.

I denne oppskriften bruker jeg masse av råvarene jeg liker godt å ha i marokkansk mat. Krydder, dadler, urter, nøtter, kikerter, ingefær… Bytt gjerne ut grønnsakene med dine favoritter – eventuelt de halve og kvarte grønnsakene som ligger nederst i skuffen.

Fredag: wraps med søtpotet og kikerter
Disse wrapsene passer like godt i matpakken som de gjør på fredagsmiddagsbordet, og de er stappfulle av nydelige smaker. En ny familifavoritt?

Nydelig italiensk middag med masse grønnsaker som er i sesong nå. Server gjerne med hjemmelaga hvitløksbrød og en god salat.

Herlig linsegryte med kokosmelk og curryblader! Server den med ris og koriander til, eller for eksempel med naan.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: