Vegansk ukemeny: uke 34, 2020

Sommeren nærmer seg slutt, og det er på tide med nye ukemenyer her på bloggen. Vi starter med mange av de nyeste favorittene på bloggen, blant annet koreanske blomkålvinger, wraps med søtpotet og kikerter, og daal fra Sri Lanka.

Mandag: aloo matar

Dette er en nydelig indisk rett med tomater og erter i krydret tomatsaus.

Tirsdag: kjemperaske nudler

Lettvint oppskrift der du kan ha i nesten allslags av grønnsaker. Brokkoli, gulrot og grønnkål er noen av mine favoritter. Sopp og chili gjør seg også veldig godt med nudler.

Onsdag: koreanske blomkålvinger

Blomkål paneres i en røre med både løkpulver og hvitløkpulver, og det hele stekes i ovn til blomkålen er mør. Retten serveres med ris, vårløk, sesamfrø og en nydelig saus. PS. kok gjerne litt ekstra ris, så har du til morgendagens middag.

Torsdag: marokkansk stekt ris

I denne oppskriften bruker jeg masse av råvarene jeg liker godt å ha i marokkansk mat. Krydder, dadler, urter, nøtter, kikerter, ingefær… Bytt gjerne ut grønnsakene med dine favoritter – eventuelt de halve og kvarte grønnsakene som ligger nederst i skuffen.

Fredag: wraps med søtpotet og kikerter

Disse wrapsene passer like godt i matpakken som de gjør på fredagsmiddagsbordet, og de er stappfulle av nydelige smaker. En ny familifavoritt?

Lørdag: høstens lasagne

Nydelig italiensk middag med masse grønnsaker som er i sesong nå. Server gjerne med hjemmelaga hvitløksbrød og en god salat.

vegansk grøslasagne oppskrift

Søndag: daal fra Sri Lanka

Herlig linsegryte med kokosmelk og curryblader! Server den med ris og koriander til, eller for eksempel med naan.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *