Kikerttaco

Superlettvint, superbillig og supergodt alternativ til kjøttdeig i tacoen. 

Dette er så enkelt at jeg ikke forstår at jeg ikke har tenkt på det før: bruke kikerter som hovedkomponent i tacoen. Jeg har rett og slett tenkt at kikerter ikke fungerer i stuing sånn som kidneybønner og svarte bønner, og hele kikerter som tacofyll sender helst tankene til restauranter som ikke helt vet hvordan de skal løse dette med vegetarmat.

Men. Dersom kikertene får bli litt hakket, og så stekt med masse gode krydder. Da snakker vi.

Denne varianten tar ikke lang tid å lage, det eneste som kan ødelegge litt tidsmessig er at du blir stående og småspise fra pannen.

Server kikertblandingen med det du liker å ha til taco. Her har jeg hvetetortillas, salat, vegansk rømme og frisk koriander – fire av mine favoritter.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 20 minutter

Ingredienser: 

  • 1 kartong (4 dl) eller 2 dl tørka kikerter*
  • 0,25 gul løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss olje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts oregano
  • salt og pepper
  • tacotilbehør (på bildene har jeg hvetetortillas, blandet salat, vegansk rømme og koriander)

*bruker du tørka må du beregne tid på å bløtlegge og koke dem på forhånd

Framgangsmåte: 

Start med kikertene. Bruker du hermetiske holder det å skylle laken av dem. Bruker du tørka må de bløtlegges i minst 8 timer, og deretter kokes møre i godt med vann.

Ha kikertene i en bolle og bruk en stavmikser til å kjapt hakke dem i litt mindre biter. Det har en tendens til å komme små biter fykende ut av bollen, så dekk den gjerne til med et håndkle. Dette kan du også gjøre i en foodprocessor, bruk i så fall “pulse”-funksjonaliteten. Det er viktig å ikke hadde dem for mye – heller litt store biter her og der enn… hummus.

Grovhakk løk, finhakk hvitløk. Varm opp olje til medium til høy temperatur i en stekepanne. Ha i kikertene først, og stek dem i noen minutter. De kan godt begynne å bli litt gylne, jeg synes det er godt om de får litt stekeskorpe her. Ha deretter i løk og hvitløk, stek i et par minutter til, og ha så i spisskummen, chilipulver og røkt paprikapulver. Vend alt godt sammen, og stek i noen minutter til. Ha på oregano, salt og pepper til slutt.

Servér kikertene med godt tacotilbehør.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER FRA MEXICO. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *