vegansk potetsuppe med kikerter

Potetsuppe

Supernydelig, fyldig potetsuppe med crunchy og spicy kikerter på toppen.

Se der, fin kombinasjon av norsk og engelsk. Men uansett – dette er virkelig en av mine favorittsupper, og jeg lager den igjen og igjen. Den er skikkelig billig også, så her blir du mett for ikke så mange kroner. Og det er jo en et bonus!

Selve potetsuppen har veldig få ingredienser, men de gir virkelig en skikkelig god smak. Dette er en klassisk fransk variant, der råvarene virkelig leverer selv om det er enkelt.

Kikertene på toppen er ikke så franske, men de er sprø og smaker godt, og passer godt sammen med den myke suppen. Du kan fint droppe dem – eventuelt erstatte dem med noe annet knas, for eksempel brødkrutonger. 

Potetsuppe med sprøstekte kikerter

Supernydelig, fyldig potetsuppe med crunchy og spicy kikerter på toppen.
Rett hovedrett
Kjøkken fransk
Tema suppe
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 20 minutes
Totalt tidsbruk 30 minutes
Antall 2 porsjoner

Ingredienser

 • 2 dl kikerter se kommentarer under
 • olje til steking
 • salt
 • pepper
 • 1 ts paprikapulver
 • 0,5 ts hvitløkspulver
 • 0,5 ts chilipulver
 • 0,5 løk eller 1 liten løk
 • 2 hvitløksfedd
 • 4 stilker bladpersille
 • 1 vårløk
 • 800 g poteter
 • 8 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terninger
 • 2 laurbærblad

Framgangsmåte

 • Forvarm stekeovnen til 170 grader. Ha kikertene i en liten ildfast form, ha i olje, salt, pepper, paprikapulver, hvitløkspulver og chilipulver, og vend alt godt sammen. Sett i ovnen og stek i cirka 15 minutter – kikertene skal bli gylne men ikke brente.

 • Grovhakk løk, hvitløk og persille, og skjær vårløk i ringer. Skrell potetene og skjær dem i terninger.

 • Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i løk, hvitløk og vårløk, og la det surre i noen minutter. Tilsett mesteparten av persillen og potetene, vend alt sammen, hell deretter på vann med buljongpulver og ha i laurbærbladene. Skru opp varmen og la det koke opp, deretter koke til potetene er møre – det tar cirka et kvarter (avhengig av type og størrelse på bitene).

 • Fisk opp laurbærbladene og kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Ha i litt pepper. Servér suppen rykende varm med kikertene og resten av persillen på toppen.

Kommentarer

Kikerter: enten 2 dl fra boks eller 1 dl tørka kikerter som du bløtlegger og koker selv

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *