Potetsuppe

Supernydelig, fyldig potetsuppe med crunchy og spicy kikerter på toppen.

Se der, fin kombinasjon av norsk og engelsk. Men uansett – dette er virkelig en av mine favorittsupper, og jeg lager den igjen og igjen. Den er skikkelig billig også, så her blir du mett for ikke så mange kroner. Og det er jo en et bonus!

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter

Ingredienser: 

 • 2 dl kokte kikerter (enten fra boks eller 1 dl tørka kikerter som du bløtlegger og koker selv)
 • olje til steking
 • salt og pepper
 • 1 ts paprikapulver
 • 0,5 ts hvitløkspulver
 • 0,5 ts chilipulver
 • en halv gul løk
 • 2 hvitløksfedd
 • masse bladpersille
 • 1 vårløk
 • 800 g poteter
 • 8 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
 • 2 laurbærblad

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Ha kikertene i en liten ildfast form, ha i olje, salt, pepper, paprikapulver, hvitløkspulver og chilipulver, og vend alt godt sammen. Sett i ovnen og stek i cirka 15 minutter – kikertene skal bli gylne men ikke brente.

Grovhakk løk, hvitløk og persille, og skjær vårløk i ringer. Skrell potetene og skjær dem i terninger.

Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i løk, hvitløk og vårløk, og la det surre i noen minutter. Tilsett mesteparten av persillen og potetene, vend alt sammen, hell deretter på vann med buljongpulver og ha i laurbærbladene. Skru opp varmen og la det koke opp, deretter koke til potetene er møre – det tar cirka et kvarter (avhengig av type og størrelse på bitene).

Fisk opp laurbærbladene og kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Ha i litt pepper. Servér suppen rykende varm med kikertene og resten av persillen på toppen.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *