Thaicurry med kokebanan

Nydelig linsegryte med rød curry og kokosmelk, servert med sprøstekte kokebananer og crunchy sukkererter. 

Dette ser veldig ut som indisk daal, og inneholder en del av det samme, men smaken er veldig forskjellig. Der de indiske smakene er kraftige og nesten litt på grensen til å ha norsk julesmak, er den thailandske varianten mye friskere. Bruk gjerne en ekstra god thailandsk currypaste og kokosmelk (jeg foretrekker å handle dette på internasjonale matvarebutikker), det løfter smaken enda noen hakk.

Kokebanan fås også kjøpt i de internasjonale butikkene. Den minner ikke spesielt om vanlig banan i verken smak eller konsistens, den er nemlig ikke særlig søt, og er skikkelig fast, og her fungerer den nesten som pommes frites, og likevel passer med linsegryten. Vi steker den i litt olje, krydrer med salt og pepper, og det blir perfekt sammen med de ganske myke linsene.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 35 minutter

Ingredienser: 

  • 2,5 dl tørka røde linser
  • 1 kokebanan
  • 1 liten gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 1 rød chili
  • 2 dl ris
  • 2 ss olje
  • 2 ss thai red curry paste
  • 2 dl kokosmelk
  • 5 dl vann med buljongpulver
  • 1 ss soyasaus
  • eventuelt sukkererter

Framgangsmåte: 

Skyll linsene i kaldt vann før bruk. Skjær bananen i skiver, grovhakk løk. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær, finhakk chili.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Varm opp 1 ss olje i en gryte, og ha i løk, hvitløk, ingefær og chili. La det surre i noen minutter. Tilsett currypaste, og rør alt godt sammen. Ha i linser, kokosmelk, vann med buljongpulver og soyasaus, og la det koke til linsene er møre.

Varm opp 1 ss olje i en stekepanne, og stek kokebanenene til de er gylne på hver side. Krydre med salt og pepper.

Når alt er klart har du ris og linseblanding i dype tallerkner. Topp med kokebanan, og eventuelt sukkererter.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED LINSER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *