Koreanske blomkålvinger

Jeg ELSKER ovnsbakt blomkål, og synes det er knallkjekt å prøve nye varianter. Dagens oppskrift er en veganisert versjon av en oppskrift på koreanske kyllingvinger jeg så på det store internett (husker ikke hvilken side, sorry, sorry, sorry!).

Her panerer jeg blomkåken i en røre med både løkpulver og hvitløkpulver, og det hele stekes i ovn til blomkålen er mør. I mellomtiden koker jeg ris, kutter opp vårløk, og koker en nydelig saus med hvitløk, ingefær, soyasaus og sesamolje. Blant annet.

Bakt blomkål vendes i saus, og serveres på ris. Enkelt og supergodt!

Antall: 2 porsjoner
Tid: 35 minutter

Ingredienser:

  • 1 blomkål
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl usøtet plantemelk

Saus:

  • 2 cm ingefær
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss vann
  • 1 ss lys eddik
  • 2 ss lønnesirup (eller annen sirup)
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss maisstivelse

Tilbehør:

  • 2 dl ris
  • 2 vårløk
  • 2 ss sesamfrø

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 225 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.

Del blomkålen i buketter, prøv å få dem så like i størrelsen som mulig.

Rør sammen hvetemel, løkpulver, hvitløkspulver, salt, pepper og melk i en bolle. Ha i blomkålbukettene og vend dem godt i røren. Fordel dem deretter ut over stekebrettet. Stek i 20 minutter, snu på bukettene cirka halvveis i steketiden. Når de er ferdige vender du dem inn i sausen (oppskrift under).

Saus:

Riv eller finhakk ingefær og hvitløk. Ha i en bolle, og visp inn soyasaus, vann, eddik, sirup, sesamolje og maisstivelse. Hell over i en gryte, kok opp slik at det tykner, og la deretter sausen stå på lav varme til blomkålen er ferdig.

Tilbehør:

Kok ris etter anvisning på paken. Skjær vårløk i tynne strimler.

Anrett ris på tallerkner, ha på blomkål og saus, topp med vårløk og sesamfrø.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *