

Vegansk cheddardip
Cheddardip er en av de ingrediensene som serveres med meksikansk mat, som jeg ikke helt tror at kommer fra Mexico. Faktisk kan et kjapt google-søk tyde på at sausen kommer fra England, men vi spiser den liksom aldri med “fish” and chips heller.
Så der fikk jeg imponert med mine svært dårlige kunnskaper om det meksikanske og britiske kjøkkenet. Dere må gjerne hjelpe meg videre i kommentarfeltet.
Uansett – cheddardip står i samme hylle som tacogreiene i butikken, og er et relativt fast innslag på meksikanske fast food-restauranter. Og denne veganske varianten? PERFEKT med tortillachips og på nachos!

Antall: 1 stor skål
Tid: 10 minutter + bløtlegging
Ingredienser:
- 130 g cashewnøtter
- 2 dl usøtet mandel- eller soyamelk
- 2 toppa ss næringsgjær
- 2 ss sylta jalapeñosskiver
- saft fra en halv sitron
- 1 ss tomatpuré
- 1 hvitløksfedd
- 1 ts løkpulver
- 1 ts salt
- 0,5 ts chilipulver
Framgangsmåte:
Bløtlegg nøttene i kaldt vann noen timer før bruk. Sil av vannet.
Ha nøttene over i en foodprocessor eller blender, tilsett resten av ingrediensene. Kjør til du har en ganske jevn dipp. Har du ikke en superblender så går det helt greit med litt små nøttebiter synes jeg.
Smaker godt med tortillachips, i burritos, til tacos, på enchiladas og som fyll i quesadillas.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER INSPIRERT AV MEXICO.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Denne var helt fantastisk god.
Hurra 😀