Paprikahummus

Jeg blir aldri lei av hummus! Denne varianten får en ekstra god smak, fordi jeg tilsetter grillet paprika fra glass. Det er en råvare jeg stort sett har gått rett forbi i butikken. Jeg har fått assosiasjoner til frokostbufeeten på høyfjellshoteller på tidlig nittitall, og i mitt hode er det ikke det nødvendigvis en god assosiasjon.

Men uansett – i anledning grillfest kjøpte jeg inn et glass, fordi grillet paprika (fra glass, ikke fra grillfest) er en selvskreven ingrediens i romescosaus. Og den sausen ble snakkisen rundt spisebordet. Alle skrøt av en smak de ikke helt kjente igjen, som gjorde sausen så dyp og fin. Paprikaen.

Tilbake på kjøkkenet mitt, hadde jeg to paprikafileter igjen, og jeg gjorde som alltid når jeg finner en “ny” råvare jeg liker – jeg brukte dem i hummus. Beste hummusen jeg har smakt, ble det faktisk. Så feil kan smaks-fordommene mine ta…

Antall: 1 stor skål
Tid: 10 minutter

Ingredienser: 

 • 1 boks/kartong (ca 4 dl) kikerter
 • 2 “fileter” grillet paprika på glass
 • 1 hvitløksfedd
 • 3 ss tahini
 • saft fra en halv sitron
 • litt salt
 • olivenolje, paprikapulver og sesamfrø til å ha på toppen

Framgangsmåte: 

Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. 

Ha dem i en foodprocessor og tilsett paprika, hvitløk, tahini, sitronsaft og litt salt. Kjør til en jevn hummus. Spe eventuelt med litt vann om det blir for tykt. 

Anrett med baksiden av en skje på en tallerken. Dryss over olivenolje, paprikapulver og sesamfrø. 

HER FINNER DU FLERE HUMMUSOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

 1. Sture Svendsen

  Denne kan og brukes som pizzasaus hvis du ønsker litt forandring fra tomatsaus.

  1. Mari Hult

   åååå nom! Takk for tips!!!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *