Vegansk ukemeny: uke 28, 2020

Stikkord for ukens meny er gresskar, sopp, erter, rødbeter, spagetti, daal, falafel og taco – noe for enhver smak håper jeg!

Mandag: gresskarsuppe med kikerter

Denne suppen er elskbar i seg selv (elsk på?), men den kan også brukes som et utgangspunkt for andre supper. For det første kan flaskegresskaret lett erstattes av andre gresskartyper. Så lenge mengden er cirka den samme – men du har noen hundre grams slingringsmonn. Jeg vil tro at to mindre gresskar, eller en halv skikkelig stort ett vil være en grei erstatning.

Tirsdag: spagetti med sopp og hvitløk

Dette er en skikkelig kjapp, lettvint og sykt god pastarett, som er redningen for meg i mang en travel hverdag. Her setter vi først spagettien på kok, deretter kutter vi sopp, hvitløk, chili og basilikum, steker dem i panna med god olje, før pasta røres inn og pinjekjerner drysses over. Et kvarter etter oppstart står middagen på bordet. Så enkelt, og utrolig smakfullt.

Onsdag: rødbeterisotto med erter

Rødbeter og erter er så norsk som vi får det. De er kortreiste, næringsrike og ikke minst smakfulle, og blir brukt i massevis av tradisjonelle oppskrifter. I denne oppskriften går jeg for en mer italiensk variant, og lager en herlig “norsk” risotto. Rødbeten får koke med risen, og går nesten i oppløsning under koking, mens ertene kommer inn rett før gryten skal på bordet.

vegansk rødbeterisotto

Torsdag: daal med ovnsbakte grønnsaker

Dette er en aldeles nydelig indisk linsestuing, som for anledningen serveres sammen med ovnsbakte grønnsaker. Hverdagsluksus!

vegansk daal med grønnsaker

Fredag: taco med quinoa og søtpotet

Disse herlige tacoene består av et proteintett lag nederst – bønner og quinoa i kombinasjon. Deretter har vi på nydelig sprøbakt søtpotet med masse gode meksikanske krydder, før vi topper det hele med en slags enkel guacamole. Eventuelt kan folk få legge på i den rekkefølgen de selv vil.

Lørdag: falafel av røde linser

Sprø på utsiden, saftige på innsiden, og fylt med masse god næring og smak.

vegansk hjemmelaget falafeloppskrift med linser vegetarbloggen

Søndag: bakt rødbete med cashewkrem

I denne oppskriften pakker vi rødbeten inn i folie og baker hel – slik at all fuktigheten bevares. Resultatet er en skikkelig saftig rødbete med all sin sødme, og servert med en salt cashewkrem blir det helt fabelaktig.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *