Vegansk ukemeny: uke 27, 2020

Denne ukemenyen inneholder et par av mine absolutte favorittretter: pasta i gresskarsaus, marokkansk gryte og vårruller. Håper du også finner noe som frister!

Mandag: gulrot- og linsesuppe

Dette er en nydelig gulrotsuppe med asiatiske smaker, du lager den på under halvtimen, og den inneholder masse god næring (inkludert protein fra røde linser og pinjekjerner).

vegansk gulrotsuppe med linser oppskrift

Tirsdag: pasta i gresskarsaus

Dette er en aldeles nydelig pastarett med mild og kremet gresskarsaus, smakfull sopp og spinat, og herlige proteinrike erter.

Onsdag: marokkansk kikertgryte

Herlig gryterett med marokkansk krydderblanding, dadler, tomater, squash og cashewnøtter, servert med couscous og granateple.

Torsdag: rydd ut av kjøkkenskapet-panne

Herlig nudelrett der du kan bruke nesten hva som helst av råvarer. Nesten.

Fredag: chili sin carne

Eller chili uten kjøtt, om du vil. Serér som den er, eller gjerne med litt godt meksikansk tilbehør.

Lørdag: vårruller med edamamebønner

Vårruller er noe av det beste jeg vet, det virker som alle typer fyll + filodeig blir godt til slutt. Jeg bruker omtrent utelukkende stekeovn istedenfor frityr eller stekepanne selve stekingen. Litt fordi det er sunnere, mye fordi det er enklere. Denne oppskriften er med mye god råkost, løk, edamamebønner – og kjempegod smak fra hvitløk, soyasaus, ingefær og sitron.

Søndag: ovnsbakt søtpotetcurry

Dette er rett og slett en supergod curry, der vi har i masse godsaker som får bakes sammen i ovnen. Resultatet er nydelig smak og “restaurantcurry-konsistens”.

I tillegg slipper du å henge over grytene, og la ovnen gjøre jobben. Og det er jo digg.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *