Vegansk ukemeny: uke 26, 2020

Ny uke betyr ny ukemeny her på bloggen. Håper du finner masse som frister!

Mandag: potetsuppe

En varmende, fyldig og nesten fløyelsmyk potetsuppe er noe av det aller beste jeg får. I denne varianten har jeg sjalottløk, hvitløk, vårløk og persille for den ekstra gode smaken. Så. Utrolig. Godt.

Tirsdag: pasta i søtpotetsaus

Nydelig “mac and cheese” med fyldig søtpotetsaus istedenfor ostesaus.

pasta i søtpotetsaus

Onsdag: blomkål tikka masala

Dette er en av de rettene jeg lager om og om og om og om og om igjen – både når jeg trenger noe relativt kjapt til meg selv, og når jeg har selskap jeg vil imponere. Indisk, blomkål og kikerter er sånn en uslåelig kombinasjon!

Torsdag: pad thai med peanøttsaus 

Nudler i peanøttsaus altså! Kjapt, lettvint og ohlala så godt! Hver gang!

vegansk pad thai oppskrift

Fredag: bakt søtpotet med tacofyll

Søtpoteten smaker litt som en søt gulrot til vanlig, men når den blir ovnsbakt blir den virkelig også fløyelsmyk i konsistensen. Perfekt til salt og krydret meksikansk fyll, spør du meg! Her har vi i krydra bønner, tomatsalsa med chili, og på toppen bruker jeg most avokado og koriander. Godt – godt – godt!

Lørdag: kikertburgere

Burgere smaksatt med timian, persille, løk og hvitløk, som gir et resultat som smaker supert med klassisk burgertilbehør.

Søndag: indisk gryte med poteter og erter

Poteter og erter… Så norsk det blir omtrent, og to råvarer som vi kan spise mye mer av! De er kortreiste, næringsrike og skikkelig smakfulle. Vinn-vinn-vinn!

Her bruker jeg duoen i en herlig indisk gryterett som jeg virkelig elsker. Ved siden av har jeg ris og mangochutney, kjempegodt!

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *