Tofu i peanøttsaus

Nydelig ovnsbakt tofu i en supergod peanøttsaus, servert med ris, vårløk, sesamfrø og peanøtter. Perfekt comfort food?

Jeg blir stadig mer begeistret for tofu, og elsker å prøve med ulike sauser. Det skal utrolig lite til for å sette god smak på det hele, og det er veldig lett å lage ulike varianter.

Dagens saus inneholder en av mine absolutte favorittråvarer: peanøttsmør! Det vanligste nøttesmøret vårt passer nemlig til mye mer enn pålegg – i sauser og dressinger gjør det seg også veldig bra. I tillegg er det godt i kaker og desserter, men det er en annen historie…

Jeg foretrekker å servere tofu i peanøttsaus med ris, for sausen trekker skikkelig inn i risen og gjør den også smakfull. Nudler fungerer også, men jeg synes ikke at det blir like supert da. Ganske supert, altså, men ikke megasupert.

Ha gjerne i grønnsaker også. Disse kan bakes i ovnen samtidig som tofuen, eventuelt kan du steke den i pannen før du begynner på sausen. Eller koke med risen. Eller spise rå.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter

Ingredienser: 

  • 250 g tofu
  • 2 ss sesamolje
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • salt og pepper
  • ris til servering
  • 2 cm ingefær
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1,5 dl peanøttsmør
  • 1 ss chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sirup (eller annen søtning)
  • 2,5 dl vann
  • 2 vårløk
  • 1 ss peanøtter
  • sesamfrø

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en ildfast form. 

Press ut overflødig vann fra tofuen, og skjær den i terninger. Ha 1 ss sesamolje, hvitløkspulver, salt og pepper i en bolle. Vend tofuen inn, fordel deretter terningene i den ildfaste formen. Bak i cirka 20 minutter. Vend på bitene underveis.

Kok ris etter anvisning på pakken. 

Riv eller finhakk ingefær og hvitløk. Ha en gryte på medium temperatur, og ha i ingefær, hvitløk, 1 ss sesamolje, peanøttsmør, chilisaus, soyasaus og sirup. Rør det godt sammen og sett på medium temperatur. Når peanøttsmøret begynner å smelte kan røre inn vann. La det stå og putre mens tofuen blir ferdig i ovnen. 

Skjær vårløk i tynne ringer og grovhakk peanøtter. 

Ha tofuen over i sausen, og la den småkoke i et par minutter. 

Anrett ris på tallerkner, ha på tofu og saus, og topp med vårløk, peanøtter og sesamfrø. 

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED TOFU. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *