Gulrotpannekaker

«Jeg elsker gulrotkake og elsker pannekaker, så da må jo gulrotpannekaker bli godt?»

Det utsagnet kunne havnet i mislykka-kategorien sammen med pommes frites med sjokoladeglasur, men nei. Suksess de luxe! Pannekakene er litt tykke, veldig saftige, og smaker skikkelig godt av krydder. Små valnøttbiter i røren gir den ekstra gode kake-feelingen. Det gjør også glasuren – er det egentlig noe bedre å toppe kaker med enn kremostglasur? Jeg tror ikke det. Kunne spist den med skje (og gjør det iblant).

Disse pannekakene er gode til helgefrokost, dessert, og med en kopp kaffe litt utpå kvelden. Blir kremostglasur litt voldsomt, kan du helt fint smøre på dem med margarin eller kremost. Eller ha på uhorvelige mengder lønnesirup. Vel bekomme!

Antall: 6-8 stk
Tid: 25 minutter

Ingredienser: 

  • 1 stor gulrot
  • 1 liten håndfull valnøtter
  • 1 ss knuste linfrø
  • 2 ss vann
  • 2,5 dl soyamelk eller annen plantemelk
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts nellik
  • 1 ts bakepulver
  • bitte litt salt
  • 2,5 dl hvetemel (kan erstattes av 50/50 fullkornsmel og havremel eventuelt)
  • olje til steking

Kremostglasur: 

  • 3 ss vegansk kremost
  • 3 ss vegansk margarin
  • cirka 1 dl melis
  • eventuelt litt sitronsaft og vanilje

Framgangsmåte: 

Riv gulrot og grovhakk nøtter. 

Ha linfrø og vann i en bolle, la det stå i et par minutter slik at det blir en slags gelé. 

Visp inn melk, sukker, kanel, ingefær, nellik, bakepulver og salt. Ha deretter i mel, og visp det raskt sammen. 

Vend inn revet gulrot og nøtter. 

Varm opp litt olje til medium temperatur i en stekepanne. Ha i en liten øse av røren, og stek gyllent på hver side. Gjenta med all røren. 

Servér pannekakene med kremostglasur (oppskrift under). 

Kremostglasur: 

Visp sammen kremost og margarin enten for hånd eller i en foodprocessor. Tilsett melis til du har en passe flytende konsistens (og synes det er søtt nok). Smak eventuelt til med litt sitronsaft og/eller vanilje. 

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE PANNEKAKER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

  1. Per Løkkebø

    Aning på hvor man finner vegansk kremost i stavanger? Lyst å prøve disse.

    1. Mari Hult

      Helgø Meny og helsekost pleier å ha 🙂 og den økologiske butikken ved gamle Tau-ferja.

Leave a Reply to Per Løkkebø Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *