Vegansk ukemeny: uke 25, 2020

Denne ukemenyen byr på masse gode grønnsaker. Her skal vi lage middag med blant annet gresskar, tomat, søtpotet, spinat, sopp, potet og søtpotet. Vel bekomme!

Mandag: gresskarsuppe med røde linser

Dette er en “back to basics”-gresskarsuppe, som er smaksatt nesten bare med sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær.

Tirsdag: stekepannelasagne

Som erstatning for kjøttdeig bruker jeg her sopp, gulrot og nøtter, som blir kjørt til mindre biter i foodprocessor. En kniv fungerer også, sånn apropos hybelkjøkken. Disse får stekes i panna, før vi lager sausen – en kombinasjon av den tomatbaserte og den melkebaserte lasagnesausen. Selve pastaplatene brekker vi i biter og har oppi, så koker de fint i sausen, og plutselig er middagen klar.

bilde av vegansk lasagnepanne

Onsdag: salat med quinoa og søtpotet

Nydelig, næringsrik og mettende salat med quinoa, ovnsbakt søtpotet, spinat, rista nøtter og en frisk dressing.

Torsdag: kremet risotto med sopp og erter

I selve risottoen har jeg i litt kokosmelk, som gjør den utrolig kremet og ekstra fyldig. Men det som virkelig løfter den, er en frisk pesto på toppen. Denne står i perfekt kontrast til kokosmelkrisottoen, og ja – det ble bare veldig godt.

For å få i litt ekstra protein i retten har jeg i erter – en fabelaktig råvare som vi gjerne kan spise mer av! Erter er en av få belgvekster som dyrkes her i Norge, så den er både kortreist, smakfull og næringsrik. Veldig bra for en liten grønn kule.

Fredag: potettaco

Taco er og blir en av mine favorittmiddager, og jeg elsker å variere fyllet fra gang til gang. Denne varianten inneholder to av de tingene jeg liker aller best – ovnsstekte potetterninger og cashewkrem. Steingodt!

Lørdag: indisk søtpotetgrateng

Her har vi en nydelig indisk daal med masse kokosmelk og tomater, som får stå og putre i stekeovnen under et lokk av søtpoteter. Søtpotetene blir møre, gode, og trekker til seg akkurat nok av kryddersmaken fra linsene. Her snakker vi fantastisk bra comfort food, som også er supert ernæringsmessig. Perfekt lørdagsmiddag, med andre ord.

Søndag: pasta med kremet soppsaus

I denne varianten bruker vi en kombinasjon av tørket sopp og fersk sopp, som gir god dybde i smaken. Søndagsluksus.

vegansk pastarett oppskrift vegetarbloggen

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *