Kjemperaske nudler

Stekte nudler med grønnsaker er den kjappeste og enkleste middagen jeg lager, men det betyr ikke at den strenger å tape på verken smak eller næringsinnhold. Her har jeg i masse grønnsaker, edamamebønner for protein, og hvitløk, ingefær, soyasaus og sesamolje for den ååå så gode smaken.

Det fine med denne retten, utenom de tingene jeg nettopp nevnte, er at du kan ha i nesten allslags av grønnsaker. Brokkoli, gulrot og grønnkål er noen av mine favoritter. Sopp og chili gjør seg også veldig godt med nudler.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 20 minutter

Ingredienser:

  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 1 paprika
  • 1 gulrot
  • 1 håndfull sukkererter
  • 2 dl edamamebønner
  • 200 g nudler
  • olje til steking
  • 1 håndfull spinat
  • 3-4 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • sesamfrø

Framgangsmåte:

Finhakk sjalottløk, riv eller finhakk hvitløk og ingefær. Skjær paprika, gulrot og sukkererter i strimler. Dersom du bruker frosne edamamebønner kan du tine dem i litt kokende vann.

Kok nudler etter anvisning på pakken. Skyll dem i litt kaldt vann etterpå slik at kokeprosessen stanser.

Varm opp olje til medium varme i en stor panne. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær og surr i noen minutter. Skru varmen opp litt, og ha i paprika, gulrot og sukkererter. Stek i noen minutter. Tilsett nudlene, vend på det hele slik at det ikke brenner seg.

Rør inn spinat, hell over soyasaus og sesamolje. Dryss eventuelt på litt sukker.

Stek i noen minutter mens du vender på det hele. Topp med sesamfrø og servér nudlene rykende varme.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED NUDLER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

3 Comments

  1. Hei! Kan ikke se at det står hva jeg skal gjøre med edamerbønnene 🙂

  2. constash

    Lagde denne med relativt stor mengde finsnitta hvitkål i stedet for paprika. Ble mye mat, raskt ferdig og vanskelig å slutte å spise. Nam nam!

    1. Mari Hult

      Herlig! 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *