

Daal fra Sri Lanka
Daal er en av mine favorittretter, noe daal-arkivet på bloggen godt vitner om.

Vanligvis lager jeg en av de indisk variantene, men daal er også populært i flere land! I Sri Lanka lager de den populære linsegryta med kokosmelk og curryblader, slik at det blir kremet og med litt annerledes smak.
Curryblader finnes både ferske og tørka, de ferske er best, men de tørka funker fint de og. Fås kjøpt i internasjonale matvarebutikker.
Jeg synes at denne retten smaker aller best med ris og koriander til, men du kan veldig gjerne servere den med naan istedenfor. Eller spise den alene som den er.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 25 minutter
Ingredienser:
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 2,5 dl tørka røde linser
- 1 ss olje til steking
- 0,5 ts gurkemeie
- 0,5 ts chiliflak
- 1 ts sennepsfrø
- 1 ts bukkehornkløver
- 1 ts spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 håndfull curryblader
- 4 dl vann
- 2 dl kokosmelk
- ris til servering
Framgangsmåte:
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skyll linsene i godt med vann.
Varm opp olje til medium temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, gurkemeie, chiliflak, sennepsfrø, bukkehornkløver, spisskummen og koriander, og la det surre i oljen i noen minutter.
Rør inn linser og curryblader. Tilsett vann, kokosmelk salt og pepper og la det koke opp. Skru ned varmen litt, ha på lokk, og la det småkoke til linsene går i oppløsning – dette tar cirka 15 minutter. Smak eventuelt til med litt mer salt.
Server rykende varmt med ris til. Chiliflak og koriander på toppen er veldig godt.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE GRYTERETTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: