Vegansk ukemeny: uke 24, 2020

Denne uken kommer familiefavorittene som perler på en snor: tomatsuppe, pasta med “kjøtt”boller, linsetaco og søtpotetlasagne. God apetitt!

Mandag: tomatsuppe med røde linser

I denne oppskriften bruker jeg tomatpuré og hermetiske tomater. Har du tid og anledning kan du helt fint ha i ferske tomater istedenfor, da blir suppen enda litt bedre.

Tirsdag: pasta med grønnkålboller

I disse grønnkålbollene får vi masse god protein fra quinoa, og quinoaen blir også crunchy når den stekes, så den gjør virkelig en bra innsats for resultatet her. Det skal den ha. Til å sette smak på det hele bruker vi (selvsagt) grønnkål, samt hvitløk, vårløk og chili. Kikertmel hjelper med å binde det sammen.

veganske grønnkålboller oppskrift vegetarbloggen

Onsdag: squash-spagetti med rød pesto

Jeg har brukt en spiralizer for å skjære tynne strimler av en squash, slik at det blir som pasta. Men spiralizer er det jo ikke alle som har hjemme. Heldigvis trenger du ikke gå til innkjøp av det for denne retten sin skyld – har du en mandolin kan du bruke den, eventuelt kan du skjære tynne skiver av squashen, og deretter skjære dem i tynne strimler. Du trenger bare et par ekstra minutter.

Torsdag: one pot-quinoa med poteter

Hurra for middager som “lager seg selv”! Her har vi alt i en gryte, koker opp, har på lokk, og etter cirka et kvarters tid er middagen klar. Det eneste som tar litt tid er kutting og røring helt i starten, samt røre inn spinat, salt og pepper på slutten. Easy peasy!

Fredag: linsetaco

I denne varianten steker vi hele tacofyllet sammen i panna – her har vi både linser, nøtter, grønnsaker og masse krydder. Resultatet er en skikkelig god miks som krever veldig lite av annet tilbehør.

vegansk linsetaco

Lørdag: søtpotetlasagne

Dette er en supernydelig lasagne, der vi bruker søtpoteter istedenfor lasagneplater. De danner fine lag i retten, men først og fremst smaker de skikkelig digg når de blir ovnsbakt sammen med to sauser.

Søndag: daal med kokosris

Daal som søndagsmiddag? Ja, hvorfor ikke? Her lager vi en skikkelig god linsestuing, med masse kokosmelk for den gode smaken. I tillegg gjør vi ekstra stas på risen, som får koke med både kokosmelk og krydder. På toppen av det hele serverer vi retten sammen med chutney og naan – så her er det virkelig bare å glede seg til maten er ferdig!

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *