

Bakt tofu
Tofu er en råvare jeg bare blir mer og mer glad i.
Fra å ha syntes det var den mest merkelige kjøtterstatningen (som det strengt tatt ikke er engang), til å være noe jeg handler inn uke etter uke – og alltid tilbereder på ulikt vis.

For å lykkes med tofu pleier jeg alltid å presse ut vann fra den, og deretter marinerer jeg den. Med mest mulig vann presset ut blir det nemlig god plass til marinade, som kan trekke helt inn i tofuen.
Pannesteking fungerer fint, men når jeg har tid baker jeg den i ovnen istedenfor. Synes konsistensen blir enda litt bedre da.
Denne varianten er skikkelig spicy, og passer kjempegodt til asiatisk mat synes jeg.

Ingredienser:
- 300 g tofu
- 1 ss sirup
- 2 ss soyasaus
- 1 ss riseddik eller annen lys eddik
- 1 ts chilisaus
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 0,5 ts chiliflak
- eventuelt ris, stekt brokkoli, sweet chili sauce og sesamfrø til servering
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 190 grader. Kle et stekebrett med bakepair.
Press overflødig vann ut av tofuen. Bland resten av ingrediensene sammen i en liten bolle. Skjær tofuen i terninger, ha dem i bollen, prøv å dekke alt. La tofuen ligge i marinaden til ovnen er varm.
Fordel deretter terningene på stekebrettet, sett i ovnen og stek i 10-15 minutter på hver side (steketiden kommer an på hvor store terningene er).
Bakt tofu smaker blant annet godt i bowls, på salat, i pitabrød med hummus og med gryteretter. Her har jeg servert det med ris, stekte grønnsaker, sweet chili sauce og sesamfrø.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED TOFU.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: