Kikert- og gresskargryte

Kjapp og nydelig indisk gryte med gresskar og kikerter.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 25 minutter

Ingredienser:

  • 1 kartong (ca 4 dl) eller 2 dl tørka kikerter
  • 400 g flaskegresskar
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • olje til steking
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts spisskummen
  • litt salt
  • 1 håndfull curryblader
  • 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • 2,5 dl kokosmelk
  • ris og koriander eller bladpersille til servering

Framgangsmåte:

Dersom du bruker hermetiske kikerter, holder det å helle av laken og å skylle kikertene i kaldt vann. Bruker du tørka må de bløtlegges og kokes møre før bruk.

Skjær skallet av gresskaret, skjær innmaten i store biter. Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær.

Varm opp olje i en gryte. Ha i sennepsfrø, kardemomme, gurkemeie, spisskummen, salt og curryblader. Surr i et par minutter. Tilsett sjalottløk, hvitløk og ingefær, stek i noen minutter til.

Ha i gresskar, og hell på vann med buljongterning og kokosmelk. La det hele koke opp, la det deretter koke i cirka 10 minutter – til gresskarbitene begynner å bli møre. Tilsett kikerter. Etter fem minutter er curryen klar.

Servér med ris og koriander eller bladpersille.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE GRYTERETTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *