Vegansk ukemeny: uke 23, 2020

Ny uke må ha ny ukemeny! Denne uken starter med en helligdag, så da synes jeg vi godt kan gjøre litt stas på middagen også, med en klassisk fransk gryterett. Deretter går det slag i slag med restemat, spagetti og curry, før helgen venter med bakt søtpotet, cannelloni og shepherd’s pie. Mye godt å glede seg til, med andre ord.

Mandag: valnøttbourguignon med potetstappe

Biff bourguignon er en kjent og kjær fransk gryterett, som blant annet ble beskrevet av Julia Child som «en av de mest delikate kjøttrettene som er laget av mennesker». Det er jo ikke verst. I denne veganske varianten bytter vi ut kjøttet med valnøtter, ellers holder vi oss ganske godt til originalen. Her finner du sopp, timian, gulrot, hvitløk og perleløk – og ikke minst rødvin – som gir en fantastisk smak på det hele.

Tirsdag: restepoteter med hummus

I løpet av en langhelg hoper det seg ofte opp litt rester, så denne tirsdagen bruker vi på restemat – i sin fineste form.

Onsdag: spagetti bolognese

En italiensk klassiker her laget med linser, gulrot og sopp. I denne retten får du dermed både protein, umami og masse tekstur.

Torsdag: indisk linsecurry

I denne retten får linsene koke med karripulver, sjalottløk, hvitløk, ingefær og koriander i en kombinasjon av kokosmelk og vann med buljongterning. Relativt enkelt vil jeg påstå, og skikkelig godt. Ved siden av serverer vi ris som har fått selskap av litt erter, så blir det hele ekstra næringsrikt.

Fredag: bakt søtpotet med tacokrydra kikerter

Søtpoteten baker jeg i  ovnen, kikertene steker jeg i panna med masse krydder, avokadoen synes jeg er aller best når den er most med bitte litt salt, granateple og koriander får være rå og ganske urørte. Fint alternativ til fredagstacoen.

Lørdag: cannelloni med spinat og tomatsaus

Visste du at du kan bruke lasagneplater til andre retter enn lasagne?

Cannelloni er normalt pasta i tubeform, som fylles og gratineres i ovnen. Disse tubene er det omtrent umulig å finne uten egg – men heldigvis kan du lage dem selv av lasagneplater! Alt som skal til er et par minutter koking i vann, og de er klare til bretting!

vegansk cannelloni

Søndag: shepherds pie

En nydelig saus med sopp, valnøtter, erter og gulrot toppes med potetstappe og bakes i ovnen. Mmm så godt!

shepherds pie

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *