Pasta med spinat og småtomater

Dette er rett og slett en vanvittig god pastarett! Den inneholder masse steinsunn spinat, og selv om jeg synes at spinat smaker ganske godt som den er, så er det litt gøy at det eneste du merker av den er den intense grønnfargen. Spinaten brukes nemlig i en pesto som er så stappfull av gode smaker, at spinatsmaken helt forsvinner. Synes du den smaker litt vel mye både hvitløk og salt når den er nylaget, så husk på at den skal blandes med ganske mye pasta, slik at smaken blir fordelt.

Som en kontrast til den litt heftige pestoen, kommer de ovnsbakte småtomatene. De står i ovnen nesten til de blir brente, og resultatet er små, søte og saftige innslag i retten.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 35 minutter

Ingredienser:

 • en håndfull småtomater
 • 2 ss kaldpresset rapsolje eller olivenolje
 • 1 ts oregano
 • salt og pepper
 • 200 g pasta
 • eventuelt tørka chiliflak

Saus:

 • 30 g pinjekjerner eller cashewnøtter + ekstra til pynt
 • 100 g spinat
 • noen stilker basilikum
 • 0,5 kinesisk hvitløk
 • 3 ss kaldresset rapsolje eller olivenolje
 • 1 ss næringsgjær (kan sløyfes)
 • 3 ss matfløte av soya eller havre
 • 0,5 ts salt

Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Skjær tomatene i to, og fordel dem utover stekebrettet. Ha på olje, oregano, salt og pepper. Sett inn i ovnen og stek i en halvtime, følg med de siste minuttene slik at det ikke brenner seg helt (men litt sorte flekker er bare godt).

Kok pasta etter anvisning på pakken. Prøv å time det slik at den er ferdig omtrent samtidig med tomatene. Sil av vannet, ha platen tilbake på platen og ha i sausen (oppskrift under). Vend godt sammen. Rør inn tomatene, det er bare godt om noen av dem nesten går i oppløsning. Topp gjerne med ekstra pinjekjerner og chiliflak om du har.

Saus:
Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til du har en helt jevn, tykk pesto.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *