Vegansk sjokoladefondant

Sjokoladefondant er godt mulig verdens beste dessert. Hvem kan vel si nei til en nystekt sjokoladekake i porsjonsformat, der kjernen består av smeltet sjokolade?

Å få til dette på vegansk vis har vist seg en smule utfordrende. I den første boken min, Sykt godt, har jeg en herlig oppskrift der jeg bruker kikertlake for å få det til. Jeg har også en ganske lik oppskrift uten denne laken på repertoaret, men det trikset som fungerer best av alt er å “jukse” med å la en bit sjokolade smelte inne i kakerøren mens den stekes.

Ok, det hørtes komplisert ut. Det er ikke det. Du lager altså en røre til sjokoladefondantene, heller den i former, og senker en bit på cirka 10 gram ned i hver kake. Så setter du fondantene i ovnen, steker dem til røren former en saftig kakedeig oppå og langs kantene, og tar ut sjokoladefondantene før sjokoladen i midten hardner til. Genialt enkelt.

Dagens variant er faktisk av den noe sunnere varianten, der jeg har brukt dadler istedenfor sukker. Jeg synes rett og slett det smaker bedre, litt som karamell, og ikke bare søtt.

Sjokoladefondant kan spises som den er, med et lite melisdryss på, men jeg synes den er aller best sammen med litt pisket kokoskrem eller vegansk vaniljeis.

Antall: 6 stk
Tid: 15 minutter + 30 minutter steking

Ingredienser:

  • 8 dadler
  • 0,5 dl kokende vann
  • 2 dl soyamelk
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl hvetemel
  • 60 g melkefri sjokolade

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader, finn fram seks cupcakeformer. Jeg foretrekker silikonformer her, da er det lett å vippe sjokoladefondantene ut av formene.

Fjern steinene fra dadlene. Ha den i en food processor og ha i kokende vann. Kjør til en jevn puré. Mål opp og sjekk at du har cirka én desiliter. Har du for lite kan du røre inn litt mer vann, har du for mye kan du ta bort noe.

Ha i en bolle og rør inn først soyamelk, deretter kakaopulver, og til slutt hvetemel.

Det skal bli en tykk røre.

Hell mesteparten av røren over i formene. Del sjokoladen i seks like store biter, og trykk dem forsiktig ned i midten. Dekk til med resten av røren.

Sett i ovnen og stek i 25, nesten 30 minutter. La dem hvile litt i formen, før du vipper dem over på tallerken. Smaker godt med vegansk vaniljeis eller pisket kokoskrem.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE DESSERTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *