Vegansk ukemeny: uke 22, 2020

Her er en ny variert, plantebasert ukemeny som forhåpentligvis har noe for enhver smak!

Mandag: gresskarsuppe med kikerter

Nydelig suppe, som veldig lett kan varieres etter smak. Hva med rød currypaste, og kokosmelk istedenfor soyamelk? Eller med typiske amerikanske gresskarsuppe-krydder som kanel, muskat og nellik?

Tirsdag: spagetti med sopp og hvitløk

Dette er en skikkelig kjapp, lettvint og sykt god pastarett, som er redningen for meg i mang en travel hverdag. Her setter vi først spagettien på kok, deretter kutter vi sopp, hvitløk, chili og basilikum, steker dem i panna med god olje, før pasta røres inn og pinjekjerner drysses over. Et kvarter etter oppstart står middagen på bordet. Så enkelt, og utrolig smakfullt.

Onsdag: daal med ovnsbakte grønnsaker

Dette er en aldeles nydelig indisk linsestuing, som for anledningen serveres sammen med ovnsbakte grønnsaker. Skikkelig hverdagsluksus!

vegansk daal med grønnsaker

Torsdag: stekt ris med tofu

Denne retten er super dersom du har grønnsaksrester du vil bruke opp. En halvslakk løk, en ensom gulrot og en brokkolistilk er flotte ingredienser å bruke i stekt ris. Ta det du finner i skapene – og kos deg med maten!

bilde av stekt ris

Fredag: chili sin carne

Denne oppskriften baserer seg på tørka bønner som blir bløtlagte først, deretter kokt i den gode sausen. Det gjør at de får ekstra mye smak. Et annet triks for god smak er å tilsette både kaffe og kakao i gryta. Det gir en litt annerledes vri på retten, men funker skikkelig bra.

Lørdag: marokkansk kikertgryte

Herlig gryterett med marokkansk krydderblanding, dadler, tomater, squash og cashewnøtter, servert med couscous og granateple.

Søndag: balinesisk curry

Søndag, og vi lager vår egen currypaste, som brukes i denne supernice gryten med søtpotet, kokebanan og kokosmelk.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *