

Vegansk ukemeny: uke 22, 2020
Her er en ny variert, plantebasert ukemeny som forhåpentligvis har noe for enhver smak!
Mandag: gresskarsuppe med kikerter
Nydelig suppe, som veldig lett kan varieres etter smak. Hva med rød currypaste, og kokosmelk istedenfor soyamelk? Eller med typiske amerikanske gresskarsuppe-krydder som kanel, muskat og nellik?

Tirsdag: spagetti med sopp og hvitløk
Dette er en skikkelig kjapp, lettvint og sykt god pastarett, som er redningen for meg i mang en travel hverdag. Her setter vi først spagettien på kok, deretter kutter vi sopp, hvitløk, chili og basilikum, steker dem i panna med god olje, før pasta røres inn og pinjekjerner drysses over. Et kvarter etter oppstart står middagen på bordet. Så enkelt, og utrolig smakfullt.

Onsdag: daal med ovnsbakte grønnsaker
Dette er en aldeles nydelig indisk linsestuing, som for anledningen serveres sammen med ovnsbakte grønnsaker. Skikkelig hverdagsluksus!

Denne retten er super dersom du har grønnsaksrester du vil bruke opp. En halvslakk løk, en ensom gulrot og en brokkolistilk er flotte ingredienser å bruke i stekt ris. Ta det du finner i skapene – og kos deg med maten!

Denne oppskriften baserer seg på tørka bønner som blir bløtlagte først, deretter kokt i den gode sausen. Det gjør at de får ekstra mye smak. Et annet triks for god smak er å tilsette både kaffe og kakao i gryta. Det gir en litt annerledes vri på retten, men funker skikkelig bra.

Lørdag: marokkansk kikertgryte
Herlig gryterett med marokkansk krydderblanding, dadler, tomater, squash og cashewnøtter, servert med couscous og granateple.

Søndag, og vi lager vår egen currypaste, som brukes i denne supernice gryten med søtpotet, kokebanan og kokosmelk.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: