

Vegansk ukemeny: uke 21, 2020
Kan jeg friste med søtpotettaco, pasta i gresskarsaus, rødbeterisotto og vårruller til middag i uken som kommer?
Dette er en nydelig gulrotsuppe med asiatiske smaker, du lager den på under halvtimen, og den inneholder masse god næring (inkludert protein fra røde linser og pinjekjerner).

Dette er en aldeles nydelig pastarett med mild og kremet gresskarsaus, smakfull sopp og spinat, og herlige proteinrike erter.

Dette er en av de rettene jeg lager om og om og om og om og om igjen – både når jeg trenger noe relativt kjapt til meg selv, og når jeg har selskap jeg vil imponere. Indisk, blomkål og kikerter er sånn en uslåelig kombinasjon! Her gjør vi ekstra stas på risen, som får koke i litt kokosmelk.

Torsdag: rødbeterisotto med erter
Rødbeter og erter er så norsk som vi får det. De er kortreiste, næringsrike og ikke minst smakfulle, og blir brukt i massevis av tradisjonelle oppskrifter. I denne oppskriften går jeg for en mer italiensk variant, og lager en herlig “norsk” risotto. Rødbeten får koke med risen, og går nesten i oppløsning under koking, mens ertene kommer inn rett før gryten skal på bordet.

Fredag: taco med quinoa og søtpotet
Selv om det er langhelg, så er jo fredag tacodagen… Denne varianten består av et proteintett lag nederst – bønner og quinoa i kombinasjon. Deretter har vi på nydelig sprøbakt søtpotet med masse gode meksikanske krydder, før vi topper det hele med en slags enkel guacamole.

Lørdag: vårruller med edamamebønner
Herlig vårrullvariant med råkost, løk, edamamebønner – og kjempegod smak fra hvitløk, soyasaus, ingefær og sitron.

Søndag: indisk gryte med poteter og erter
Poteter og erter… Så norsk det blir omtrent, og to råvarer som vi kan spise mye mer av! De er kortreiste, næringsrike og skikkelig smakfulle. Vinn-vinn-vinn!

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: