Vegansk ukemeny: uke 21, 2020

Kan jeg friste med søtpotettaco, pasta i gresskarsaus, rødbeterisotto og vårruller til middag i uken som kommer?

Mandag: gulrot- og linsesuppe

Dette er en nydelig gulrotsuppe med asiatiske smaker, du lager den på under halvtimen, og den inneholder masse god næring (inkludert protein fra røde linser og pinjekjerner).

vegansk gulrotsuppe med linser oppskrift

Tirsdag: pasta i gresskarsaus

Dette er en aldeles nydelig pastarett med mild og kremet gresskarsaus, smakfull sopp og spinat, og herlige proteinrike erter.

Onsdag: blomkål tikka masala

Dette er en av de rettene jeg lager om og om og om og om og om igjen – både når jeg trenger noe relativt kjapt til meg selv, og når jeg har selskap jeg vil imponere. Indisk, blomkål og kikerter er sånn en uslåelig kombinasjon! Her gjør vi ekstra stas på risen, som får koke i litt kokosmelk.

Torsdag: rødbeterisotto med erter

Rødbeter og erter er så norsk som vi får det. De er kortreiste, næringsrike og ikke minst smakfulle, og blir brukt i massevis av tradisjonelle oppskrifter. I denne oppskriften går jeg for en mer italiensk variant, og lager en herlig “norsk” risotto. Rødbeten får koke med risen, og går nesten i oppløsning under koking, mens ertene kommer inn rett før gryten skal på bordet.

Fredag: taco med quinoa og søtpotet

Selv om det er langhelg, så er jo fredag tacodagen… Denne varianten består av et proteintett lag nederst – bønner og quinoa i kombinasjon. Deretter har vi på nydelig sprøbakt søtpotet med masse gode meksikanske krydder, før vi topper det hele med en slags enkel guacamole.

Lørdag: vårruller med edamamebønner

Herlig vårrullvariant med råkost, løk, edamamebønner – og kjempegod smak fra hvitløk, soyasaus, ingefær og sitron.

Søndag: indisk gryte med poteter og erter

Poteter og erter… Så norsk det blir omtrent, og to råvarer som vi kan spise mye mer av! De er kortreiste, næringsrike og skikkelig smakfulle. Vinn-vinn-vinn!

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *