Granola

En ting jeg alltid har i skapet, er hjemmelaget granola eller frokostblanding (fortsatt usikker på om det er en forskjell her). Det er godt og næringsrikt, og ikke minst har jeg alltid et måltid lett tilgjengelig når sulten kommer. Jeg spiser granola med yoghurt og bær både til frokost, lunsj og kvelds (men kanskje ikke så mange ganger per dag, da).

Jeg har ingen fast oppskrift jeg går til, men prøver istedenfor å bruke opp ulike frø, kjerner og gryn som jeg bare har litt igjen av. Tørrvareskuffen min har en tendens til å flyte over av halvfulle (eller mindre) poser med allslags i, og jeg lar ikke meg selv kjøpe nytt før jeg har brukt opp en del.

Denne varianten inneholder to av mine favoritter for tiden – gresskarkjerner og kokosflak. Begge er gode til vanlig, men når de blir ristet i ovnen blir de fantastiske! Gresskarkjernene blåser seg liksom opp litt, og knaser lett og bra. De blir bedre på smak også. Kokosflak er noe av det aller beste jeg vet. Jeg må innrømmet at jeg var skeptisk før jeg hadde dem i ovnen første gang, men nå har det blitt sånn at jeg leter etter dem i den ferdige granolaen og spiser dem opp lenge før resten…

Antall: 1 stort glass – ca 6 dl
Tid: 1 time + bløtlegging

Ingredienser:

 • 100 g byggryn
 • 200 g havregryn
 • 3 ss kokosflak
 • 1 dl solsikkekjerner
 • 1 dl gresskarkjerner 
 • 3 ss olje
 • 3 ss sirup
 • 0,5 ts salt
 • 1 ss kanel
 • 1 ts malt ingefær
 • 2 dl rosiner (eventuelt tørka tranebær)

Framgangsmåte:

Bløtlegg byggryn i noen timer før bruk. Gjerne over natten. Sil av vannet.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en stor ildfast form eller kle et stekebrett med bakepapir.

Rør sammen byggryn, kokos, solsikkekjerner og gresskarkjerner i en bolle. Rør sammen olje, sirup, salt, kanel og ingefær i en liten bolle, og vend det deretter inn i det tørre.

Fordel utover formen og stek i 20-25 minutter. Vend på blandingen halvveis i steketiden.

Avkjøl, bland inn rosiner, og oppbevar deretter i lukket glass i romtemperatur.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ FROKOSTBLANDING. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *