Pasta i kremet tomatsaus

Pasta og tomatsaus er en uslåelig kombinasjon, spør du meg. Her bruker vi ikke ferske tomater – men likevel tre ulike varianter – tomatpuré, knuste tomater og soltørka tomater. Det gir en skikkelig god fylde til smaken.

For å få til den litt krema sausen, bruker vi cashewnøtter som har fått ligge litt i bløt. Jeg har dårlig tålmodighet og ei heller verdens beste blender, så det blir en litt kornete krem, men skikkelig godt likevel.

Det er to triks som skal til for til skikkelig kremete og jevn cashewfløte nemlig – enten en god blender, eller lang bløtlegging av nøttene – og ideelt sett begge deler. Men smaken, den er uansett supernice. 

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter + 1 time bløtlegging (maks)

Ingredienser: 

 • 1,5 dl cashewnøtter
 • 1 dl soltørka tomater (gjerne i olje)
 • 1 kinesisk hvitløk eller 2 fedd vanlig
 • 1 sjalottløk
 • 2 ss tomatpuré
 • 2,5 dl vann
 • salt og pepper
 • 1 ss sitronsaft
 • 3 ss næringsgjær (kan sløyfes)
 • 200 g tørket pasta
 • olje til steking
 • 1 boks (ca 4 dl) knuste tomater
 • 100 g spinat
 • rista pinkjerkjerner på toppen

Framgangsmåte:

Bløtlegg cashewnøttene i rikelig med vann. Gjør gjerne dette en time før du starter på resten av retten (men det er ikke nødvendig – det gir bare en ekstra kremet saus). Dersom du bruker tørka soltørka tomater (altså ikke varianten som ligger i olje), bør de også ligge litt i vann før bruk.

Kok opp godt med vann til pastaen i en gryte.

Finhakk sjalottløk og hvitløk, grovhakk soltørka tomater.

Sil vannet av nøttene, ha dem i en foodprocessor eller blender, og tilsett tomatpuré, 2,5 dl vann, salt, pepper, sitronsaft og næringsgjær. Kjør til du har en helt jevn, tyktflytende saus.

Ha pastaen i vannet og kok til al dente-konsistens. Varm opp litt olje i en panne. Ha i løk, hvitløk og soltørka tomat, og la surre i noen minutter. Tilsett knuste tomater og cashewsausen. Rør sammen og la det koke opp. Juster eventuelt med litt mer salt og pepper, og rør inn spinaten.

Når pastaen er ferdig kokt, siler du av vannet og vender den inn i tomatsausen. Topp med pinjekjerner. Servér retten med en gang.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *