Scrambled tofu

Eggerøre uten egg? Jøjemeg.

Scrambled tofu er en vegansk klassiker, og den perfekte frokosten for deg som liker eggerøre, men ikke vil spise det av etiske årsaker. Eventuelt allergi. Eller om du bare foretrekker planter.

Uansett. Vi starter med å presse vann ut av tofuen. Dette gjør vil slik at den skal stekes bedre, og ikke minst at det blir lettere for andre smaker å trenge seg inn i den. Så steker vi litt gode grønnsaker i stekepannen, smuldrer i tofuen, heller på en marinade som gir den kjekke gule fargen + god smak, og vips! Frokosten er klar.

En liten ting bare – jeg elsker denne varianten, men har aldri spist eggerøre, så jeg har droppet den siste finishen som gir den distinkte eggsmaken (og lukten). Den finner du i såkalt svart salt (som ofte er rosa!), kala namakDet selges i en del helsekostbutikker, internasjonale matbutikker samt veganske butikker på nett, for eksempel hos Vegankiosken. Veganlife har også en versjon, med full kryddermiks for scrambled tofu. Dette saltet kan tilsettes i alt som du vil at skal smake egg – som for eksempel veganske omeletter og quicher.

Antall: 4 porsjoner*
Tid: 20 minutter
*kommer litt an på hvor mye som serveres ved siden av

Ingredienser:

 • 300 g tofu
 • 1 rød paprika
 • 2 vårløk
 • gressløk 
 • 2 ss næringsgjær
 • salt og pepper*
 • 2 ss soyasaus
 • 1 ts gurkemeie
 • 0,5 sitron
 • olje til steking
 • gjerne brød til servering

*for smak av egg, bruk såkalt svart salt

Framgangsmåte:

Press overflødig vann ut av tofuen. Skjær paprika i små terninger, skjær vårløk i ringer, og grovhakk gressløk.

Rør sammen næringsgjær, salt, pepper, soyasaus, gurkemeie og sitronsaft i en liten bolle.

Varm opp olje til medium varme i en stekepanne. Ha først i paprikaen, og stek den i noen minutter. Bitene skal begynne å bli myke. Tilsett vårløk og gressløk, stek i et par minutter til. Smuldre i tofuen, og stek videre til den begynner å få litt stekeskorpe. Hell over soyasaus-blandingen, vend godt inn, og stek i noen minutter til. Rør et par ganger underveis.

Server rykende varmt, gjerne på brød, og er du ekstra stilig på det kan du lage tofubacon ved siden av.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VARME FROKOSTRETTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *