Tomatsuppe med røde linser

Jeg blir ofte spurt om mine beste mattips til folk som vil prøve å spise mer vegansk. Et, av mange, svar, er å se på rettene du allerede liker som er veganske, og vurdere om du kan justere næringsinnholdet litt. For eksempel tomatsuppe. Det er en rett omtrent alle liker og suppen er lett å lage. Dersom du har i litt røde splittlinser vil disse løse seg opp og gi en fyldigere suppe, men ikke minst vil de bidra med masse protein. Da får du en rett med enda mer god næring, samtidig som du ikke har gjort en veldig stor omveltning i hverdagen din.

I denne oppskriften bruker jeg tomatpuré og hermetiske tomater. Har du tid og anledning kan du helt fint ha i ferske tomater. De kan du enten koke eller bake i ovn, og deretter kjøre jevnt med en stavmikser eller en blender.

Antall: 1 porsjon
Tid: 20 minutter

Ingredienser: 

  • 0,5 dl røde splittlinser
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 kartong (ca 4 dl) knuste tomater
  • 4 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
  • salt og pepper
  • basilikum
  • eventuelt litt pasta til servering

Framgangsmåte: 

Skyll linsene i kaldt vann. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp olje til medium temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk, surr i et par minutter, tilsett deretter tomatpuré, knuste tomater, linser og vann med buljongpulver. La det koke opp, og koke til linsene går i oppløsning i suppen – dette tar cirka 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Rør inn litt basilikum rett før servering.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *