Grove bananpannekaker

Bananpannekaker er så godt! Disse er en skikkelig grov variant, der jeg kun bruker havremel. Du kan fint bytte ut litt (eller alt…) med finere mel om du vil ha en litt mindre grov variant. Hvetemel går helt fint altså.

Men altså. Jeg bruker havremel i disse. Og for å, vel, kompensere, for all sunnheten fra dette, spanderer jeg på oss noen slags karameliserte bananskiver på toppen. Disse er ikke strengt tatt nødvendige – du kan fint servere pannekakene uten, eventuelt i selskap med sirup, syltetøy, friske bær og/eller vegansk yoghurt.

Antall: 6 pannekaker/3 porsjoner
Tid: 25 minutter

Ingredienser: 

 • 2 ss chiafrø
 • ca 3,5 dl vann
 • 3 godt modne bananer
 • 2 ss sirup
 • 2 ss olje + til steking
 • bitte litt salt
 • 1 ts bakepulver
 • 200 g havremel
 • 2 dl blåbær
 • 1 ss sukker

Framgangsmåte: 

Ha chiafrøene i en bolle sammen med 2,5 dl vann. La det stå til det frøene begynner å klistre seg litt sammen.

Mos inn 2 av bananene, rør inn sirup, 2 ss olje, salt og bakepulver. Rør godt sammen. Tilsett deretter havremel, visp til det er jevnt. Her må du sannsynligvis ha i litt mer vann for å få en tyktflytende konsistens, jeg pleier å bruke cirka 1 dl ekstra, men det kommer litt an på hvor store og modne bananene er. Vend inn blåbær til slutt. 

La røren svelle før steking. 

Varm opp litt olje til medium temperatur i en stekepanne. Ha i en liten øse av røren. Stek pannekaken til den er gyllen på begge sider. Medium varme, ca 5 minutter per pannekake. Går fint med flere om gangen dersom du har stor panne.  Gjenta med all røren. 

Skjær den siste bananen i skiver. Når du har stekt alle pannekakene har du litt mer olje i pannen, bananskivene og 1 ss sukker. La det steke i noen minutter – bananskivene skal såvidt bli gylne. Pass på hele tiden slik at det ikke brenner seg.

Topp pannekakene med stekt banan – og servér aller helst mens det er rykende varmt.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE PANNEKAKER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

1 Comment

 1. trenger man å knuse linfrøene? Jeg ser begge deler 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *