Vegansk ukemeny: uke 19, 2020

Ukens meny handler virkelig om å bruke masse, gode grønnsaker i matlagingen.

Mandag: indisk linsegryte med blomkål

Trettiminutters blomkålrett med tomater, kokosmelk og masse indiske smaker.

vegansk vegetarisk indisk linsegryte oppskrift

Tirsdag: lettvint pasta i kremet soppsaus

Dette er en vanvittig rask og enkel pastarett. Ingen avanserte triks med silketofu, bløtlagte nøtter eller tapiocastivelse, nei da, her kjører vi nemlig klassikeren “rører mel ut i melk” for å få en tykk saus.

Onsdag: squash-spagetti med rød pesto

Jeg har brukt en spiralizer for å gjøre squash om til spagetti (i alle fall nesten). Det er det jo ikke alle som har hjemme. Heldigvis trenger du ikke gå til innkjøp av det for denne retten sin skyld – har du en mandolin kan du bruke den, eventuelt kan du skjære tynne skiver av squashen, og deretter skjære dem i tynne strimler. Du trenger bare et par ekstra minutter.

Torsdag: restemat – stekt blomkålris

Dette er ganske som stekt ris, egentlig. Virkelig perfekt om du har en blomkål som begynner å bli myk i skuffen. Mal dem opp, stek i panna, og tilsett masse godt! Her går jeg for en slags middelshavs-variant, med pinjekjerner, granateple, sitron, eple, karri og persille – men bruk gjerne det du har liggende av rester i skapet.

Fredag: bakt søtpotet med tacofyll

Søtpoteten smaker litt som en søt gulrot til vanlig, men når den blir ovnsbakt blir den virkelig også fløyelsmyk i konsistensen. Perfekt til salt og krydret meksikansk fyll, spør du meg! Her har jeg i krydra bønner, tomatsalsa med chili, og på toppen bruker jeg most avokado og koriander. Godt – godt – godt!

Lørdag: kikertburgere

Herlige burgere med timian, persille, løk og hvitløk, passer supert med klassisk burgertilbehør.

Søndag: pad thai med peanøttsaus

Denne retten med stekte nudler og tofu er en perfekt måte å bruke opp det som eventuelt har hopet seg opp halve og kvarte grønnsaker i løpet av uken. Har du en halv brokkoli eller kvart søtpotet igjen i skuffen? Kanskje litt spinat eller grønnkål? Ha dem i her. Godt blir det.

vegansk pad thai oppskrift

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *