Havregrøt med kanelkokt eple

Havregrøt er nok det som står på frokostbordet mitt aller hyppigst. Går jo så fort å lage, smaker godt, og gir virkelig en bra start på dagen.

Når jeg har litt lenger tid enn fem minutter, pleier jeg å variere med ulike varianter. Som denne her. Noen mandler bakes i ovnen, noen epler kokes med kanel – og plutselig blir hverdagsgrøten til en fest.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 20 minutter

Ingredienser: 

  • 1 dl mandler
  • 1 eple
  • 1 ss sukker
  • 1 ts kanel
  • 3,5 dl vann
  • 2 dl lettkokte havregryn*
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl mandelmelk (eller annen plantemelk, eventuelt vann)

*du kan fint bruke andre typer havregryn, bare tilpass væskemengde og koketid etter det som står på pakken.

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en liten ildfast form.

Grovhakk mandlene. Ha over i formen, og stek i 6-8 minutter (pass på at de ikke brenner seg).

Skjær eple i terninger, fjern kjernen og stilken. Ha i en gryte, tilsett sukker, kanel og 1 dl vann, ha på medium temperatur, og kok til all væsken er absorbert. Du kan godt mose epleterningene når de blir myke om du foretrekker det.

Ha havregryn, chafrø, salt, 2,5 dl vann og mandelmelk i en gryte. Kok opp, og la koke i et par minutter. Rør litt underveis.

Servér havregrøten rykende varm, topp med epler og mandler.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE GRØTOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *