One pot-quinoa med poteter

Hurra for middager som “lager seg selv”! Her har vi alt i en gryte, koker opp, har på lokk, og etter cirka et kvarters tid er middagen klar. Det eneste som tar litt tid er kutting og røring helt i starten, samt røre inn spinat, salt og pepper på slutten. Easy peasy!

Er du ikke så glad i potet – eller har du det bare ikke liggende – kan du fint ha i andre rotgrønnsaker istedenfor. Gulrot er for eksempel skikkelig godt her, det er også søtpotet og pastinakk.

Antall: 4 porsjoner
Tid: 35 minutter

Ingredienser: 

  • 500 g poteter
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 2,5 dl quinoa
  • olje til steking
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts chiliflak
  • 4 dl vann med buljongterning
  • 4 dl (1 boks) knuste tomater
  • 4 dl (1 boks) kokosmelk
  • 100 g spinat
  • salt og pepper

Framgangsmåte: 

Vask (og eventuell skrell) potetene, og skjær dem i mindre biter. Her har jeg skiver som er cirka 1,5 cm bredde, og 0,5 cm tykke.

Finhakk hvitløk og ingefær. Skyll quinoaen i godt med vann.

Varm opp litt olje til medium varme i en stor gryte. Ha i poteter. Vend litt på dem slik at de ikke brenner seg fast i bunnen.

Tilsett hvitløk, ingefær, gurkemeie, koriander og chiliflak. Rør alt godt sammen, og la det steke i et par minutter slik at det begynner å lukte godt. Ha i quinoa, vann med buljongterning, knuste tomater og kokosmelk. La det koke opp, skru ned varmen noe, ha på lokk og la det småkoke til potetbitene er møre og quinoaen er ferdig – det tar cirka 15 minutter.

Rør inn spinat, smak til med salt og pepper.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED QUINOA. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

1 Comment

  1. Denne var helt fantastisk! Helt frelst her, laget først en mindre porsjon, men måtte lage en ny stoor gryte da samboeren også ble frelst. Så nå har vi hatt dette til lunsj i flere dager! Hadde oppi ganske mye blomkål også, det passet veldig bra til

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *