Eltefri ciabatta

Dette er nok en genial oppfinnelse jeg har fått dele fra Ina Janine Johnsen sin kokebok Eltefri bakst. Boka er virkelig en skattekiste full av oppskrifter på gjærbakst, og jeg finner nye favoritter hver eneste uke. Aller mest lar jeg meg begeistre av brødene som jeg tidligere kun fikk kjøpt på gode bakerier – men som jeg plutselig klarer å lage hjemme. Som for eksempel denne ciabattaen.

Den er nok til å mette to personer mer enn nok – eventuelt kan du lage den til deg selv og ha første halvdelen til frokost og andre til kvelds. Har du rester kan du skjære dem i to, gni inn med hvitløk, pensle med olje og steke på 200 grader i 10 minutter. Du kan takke meg senere.

Antall: 1 stor ciabatta
Tid: 10 minutter baking, 14-20 timer heving og steking. 

Ingredienser: 

  • 300 hvetemel + litt ekstra til utbaking
  • bitte litt tørrgjær (ca 1/8 ts om du klarer å måle så nøyaktig)
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 2,25 dl kaldt vann

Framgangsmåte: 

Dag 1: rør sammen alle ingrediensene til en klissete deig. Dekk med lokk eller et kjøkkenhåndkle og sett til heving på kjøkkenbenken i 8-20 timer.

Dag 2: kle et stekebrett med bakepapir. Ha litt mel på kjøkkenbenken, og lemp deigen over på det. Brett den sammen noen ganger, slik at den blir lett å forme. Strekk deigen slik at den blir nesten like lang som stekebrettet. Ha den over på bakepapiret. Dekk til og la den etterheve i 1-2 timer.

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Stek i 20-25 minutter, brødet skal bli gyllent og gjennomstekt.

HER FINNER DU FLERE ELTEFRIE OPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *