

Vegansk ukemeny: uke 18, 2020
Lurer du på hva du skal ha til middag til uka? Prøv deg på denne veganske ukemenyen, da vel!
Fyldig og god suppe med søtpotet, kokosflak og koriander.

Tirsdag: kikerter i nektarinsaus
Varmende og smaksrik indisk gryte med kikerter, nektariner, spinat og kokosmelk.

Dette er en mettende og smakfull indisk salat med kikerter og poteter. Den kan serveres kald, eller du kan frese den opp i en stekepanne med litt olje før servering.

Torsdag: restepoteter med hummus
Har du rester av poteter og kikerter liggende? Tryll dem om til “crunch”-poteter og hummus da vel!

Fredag: bakt søtpotet med tacokrydra kikerter
Nydelig ovnsbakt søtpotet serveres med pannestekte kikerter med masse krydder, most avokado, granateple og koriander. Nom nom nom!

Lørdag: vårruller med edamamebønner
Hvorfor ikke bruke lørdagskvelden på å lage hjemmelagte vårruller? Denne oppskriften er med mye god råkost, løk, edamamebønner – og kjempegod smak fra hvitløk, soyasaus, ingefær og sitron.

Søndag: rødbeterisotto med erter
Rødbeter og erter er så norsk som vi får det. De er kortreiste, næringsrike og ikke minst smakfulle, og blir brukt i massevis av tradisjonelle oppskrifter. I denne oppskriften går jeg for en mer italiensk variant, og lager en herlig “norsk” risotto. Rødbeten får koke med risen, og går nesten i oppløsning under koking, mens ertene kommer inn rett før gryten skal på bordet.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: