vegansk smuldrepai

Smuldrepai med banan

Smuldrepai er virkelig en genial oppskrift å ha på lur. Får du plutselig besøk.. eller plutselig søtsug, da klarer du sannsynligvis å smelle sammen en smuldrepai med ingredienser du allerede har liggende. I tillegg er det svært vanskelig å gjøre feil her, retten har skikkelig mye slingringsmonn. Står den litt for lenge i ovnen går det greit. Har du litt for lite eller mye topping går det også greit. Smuldrer deigen? Det er jo smuldrepai. Det går greit.

Som fyll i denne smuldrepaien bruker jeg jeg bananer og frosne bringebær – men du kan bruke alle slags frosne bær om du ikke har bringebær, og har du ikke banan kan du ha i en annen frukt. Ordner seg uansett.

Smuldretoppingen lager jeg av mandler, sirup, olje, havregryn og kanel. Jeg er veldig glad i å ha nøtter i toppingen, men mandlene kan fint erstattes av andre typer – eller av kjerner. Jeg har til enhver tid et skummelt stort lager av halvfulle poser med mel, gryn og nøtter, og disse kan fint brukes opp i smuldrepai. Så lenge forholdet mellom tørt og vått er relativt likt så vil det gå bra.

Jeg synes det er veldig godt å servere noe til smuldrepaien, men det er virkelig ikke nødvendig. Men her også gjelder “ta det du har”-regelen. Hva med litt yoghurt – naturell eller med vaniljesmak? Pisket kokoskrem? Eller vegansk vaniljeis om du finner noe i fryseren? Alt blir godt – og mange ulike toppings sammen blir enda bedre. Go bananas.

Antall: 6 porsjoner
Tid: 35 minutter

Ingredienser:

  • 4 bananer
  • 200 g frosne bringebær
  • 1 dl mandler
  • 0,5 dl sirup
  • 0,5 dl rapsolje
  • 150 g havregryn
  • 1 ts kanel

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en ildfast form. Skjær bananene i skiver og ha i formen. Ha bærene over. Sett i ovnen og stek i 10 minutter mens du gjør klar toppingen.

Grovhakk mandlene. Ha dem i en bolle, rør inn sirup, olje, havregryn og kanel. Ta formen ut av ovnen, topp med smuldretoppingen, sett inn igjen og stek i 15-20 minutter til.

Smaker godt med litt vegansk yoghurt eller vaniljeis. Eller begge.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE SMULDREPAIOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *