Gresskarsuppe med røde linser

Jeg er vanvittig glad i gresskarsuppe, men har en tendens til å alltid lage den med indiske smaker. Eventuelt med thaismaker. Noe fra Asia.

I denne varianten går jeg litt mer “back to basics”, og smaksetter suppen nesten bare med sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær – en supernydelig trio. Gresskar er jo full av god smak i seg selv, og i denne suppen kommer nok mer av denne smaken til sin rett.

På toppen har jeg gjort det enkelt med koriander, chiliflak og sesamfrø. For litt mer knas i retten kan du bruke for eksempel sprøstekte kikerter eller brødkrutonger.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 25 minutter

Ingredienser:

  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 0,5 rød chili
  • 2 cm ingefær
  • 400 g gresskar
  • 2 dl tørka røde linser
  • 1 ss rapsolje
  • 1 l grønnsakskraft eller vann med buljojngterninger/-pulver
  • salt
  • eventuelt koriander, chiliflak og sesamfrø på toppen

Framgangsmåte:

Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Riv eller finhakk ingefær. Skrell gresskaret og skjær det i terninger. Skyll linsene i kaldt vann.

Varm opp olje til middels temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær, og la det surre i noen minutter. Tilsett deretter gresskar og linser, og hell i grønnsakskraften.

La det koke opp, og deretter småkoke i cirka 15 minutter – til både gresskar og linser er møre.

Smak eventuelt til med litt salt.

Kjør suppen jevn med stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg).

Koriander, chiliflak og sesamfrø er godt på toppen.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED GRESSKAR.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *