

Søtpotetlasagne
Dette er en supernydelig lasagne, der vi bruker søtpoteter istedenfor lasagneplater. De danner fine lag i retten, men først og fremst smaker de skikkelig digg når de blir ovnsbakt sammen med to sauser.

Apropos sausene – den ene skal etterligne en slags ricotta, med tofu som hovedingrediens. Dersom du ikke er så begeistret for tofu kan du bruke 3 dl bløtlagte cashewnøtter + 1 dl vann istedenfor.
Den andre sausen er en veldig enkel tomatsaus. Har du ikke ferske tomater så går det helt greit å bruke fra boks. Har du ferske så kan du godt bruke ulike typer, og gjerne de ganske modne tomatene som begynner å synge på siste verset. Basilikum kan erstattes av oregano, enten i frisk eller tørket form.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 1 time
Ingredienser:
- 1 stor søtpotet
- eventuelt litt frisk oregano og en salat til servering.
Tofulag:
- 300 g tofu
- 1 sitron
- 1 dl næringsgjær
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 ss oregano
- 3 ss olivenolje
- salt og pepper
Tomatsaus:
- 8 store, modne tomater
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 0,5 sjalottløk
- noen stilker basilikum
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en stor ildfast form.
Skrell søtpoteten og skjær den i tynne skiver.
Gjør klar tofu og tomatsaus (oppskrifter under).
Legg det hele lagvis i formen: Først tomatsaus, deretter søtpotet, tofu og tomatsaus igjen. La det øverste laget være søtpoteter. Dekk formen med aluminiumsfolie, og bak i ovnen i 50 minutter. Ta av folien, skru varmen opp til 225 grader, og bak i 5-10 minutter til slik at toppen blir gyllen. Servér lasagnen rykende varm.
Tofulag:
Press ut overflødig vann av tofuen. Ha den over i en foodprocessor, tilsett saft fra sitronen, næringsgjær, hvitløk, oregano, olivenolje, salt og pepper. Kjør til du har en ganske jevn tofukrem.
Tomatsaus:
Fjern stilkfestet fra tomatene, salt skall fra hvitløk og sjalottløk. Ha resten over i en foodprocessor, sammen med basilikum. Kjør til du har en helt jevn saus.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED SØTPOTET.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: