vegansk cannelloni

Cannelloni med spinat og tomatsaus

Visste du at du kan bruke lasagneplater til andre retter enn lasagne?

Cannelloni er normalt pasta i tubeform, som fylles og gratineres i ovnen. Disse tubene er det omtrent umulig å finne uten egg – men heldigvis kan du lage dem selv av lasagneplater! Alt som skal til er et par minutter koking i vann, og de er klare til bretting!

Inni lasagneplatene har vi en nydelig kremet spinat-tja… ost? Spinatost. På toppen har vi en tomatsaus. Kjempegodt!

Antall: 6 stk/2 porsjoner
Tid: 1 time

Ingredienser:

  • 3 dl cashewnøtter
  • 4 ss næringsgjær
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 100 g spinat
  • salt og pepper
  • 1 dl vann

Tomatsaus:

  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 ss kaldpresset rapsolje
  • 2 bokser a 4 dl knuste tomater
  • noen stilker basilikum
  • 1 ts tørka oregano
  • 0,5 ts røde chiliflak
  • salt og pepper

Til montering:

  • 6 lasagneplater (eller cannelonirør om du finner uten egg)
  • 2 ss pankobrødsmuler

Framgangsmåte:

Bløtlegg nøttene i godt med vann i et par timer før bruk (helst. Hvis ikke så gjør femten minutter mye det også). Sil av vannet og ha i en foodprocessor, tilsett de andre ingrediensene. Kjør til du får en helt jevn masse. Dytt ned fra kantene av foodprocessoren underveis.

Tomatsaus:

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte, ha i sjalottløk og hvitløk og la det surre i noen minutter. Tilsett tomater, basilikum, oregano, chiliflak, salt og pepper, og la det koke i ca. 20 minutter.

Montering:

Kok opp godt med vann i en gryte. Ha i en og en lasagneplate. Kok hver i 3-4 minutter slik at de blir myke og fint kan snurres sammen til en canneloni. Det er godt mulig det går an å koke flere samtidig uten at de klistrer seg sammen.

Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en mellomstor ildast form, eller to porsjonsformer.

Ha en sjettedel av spinatblandingen nesten nederst på en lasagneplate. Rull den sammen, og legg i ildfast form. Gjenta med alle platene. Hell tomatsausen over, topp med pankobrødsmuler.

Sett retten inn i ovnen og stek i cirka 20 minutter, til smulene på toppen er gylne og sausen putrer.

Servér rykende varmt, gjerne sammen med en salat til.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

3 Comments

  1. Det ser knallgodt ut! For en super idé 🙂

  2. Linda Magerøy

    Kjempegodt! Dettye skal lages igjen, skikkelig kosemat!Men jeg brukte 8 lasagneplater for å få nok til alt fyllet 🙂

    1. Mari Hult

      Så hyggelig å høre! Og takk for tilbakemelding ang antall plater *notert* 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *