

Cannelloni med spinat og tomatsaus
Visste du at du kan bruke lasagneplater til andre retter enn lasagne?
Cannelloni er normalt pasta i tubeform, som fylles og gratineres i ovnen. Disse tubene er det omtrent umulig å finne uten egg – men heldigvis kan du lage dem selv av lasagneplater! Alt som skal til er et par minutter koking i vann, og de er klare til bretting!
Inni lasagneplatene har vi en nydelig kremet spinat-tja… ost? Spinatost. På toppen har vi en tomatsaus. Kjempegodt!

Antall: 6 stk/2 porsjoner
Tid: 1 time
Ingredienser:
- 3 dl cashewnøtter
- 4 ss næringsgjær
- 2 ss sitronsaft
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 100 g spinat
- salt og pepper
- 1 dl vann
Tomatsaus:
- 1 sjalottløk
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 2 ss kaldpresset rapsolje
- 2 bokser a 4 dl knuste tomater
- noen stilker basilikum
- 1 ts tørka oregano
- 0,5 ts røde chiliflak
- salt og pepper
Til montering:
- 6 lasagneplater (eller cannelonirør om du finner uten egg)
- 2 ss pankobrødsmuler
Framgangsmåte:
Bløtlegg nøttene i godt med vann i et par timer før bruk (helst. Hvis ikke så gjør femten minutter mye det også). Sil av vannet og ha i en foodprocessor, tilsett de andre ingrediensene. Kjør til du får en helt jevn masse. Dytt ned fra kantene av foodprocessoren underveis.
Tomatsaus:
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte, ha i sjalottløk og hvitløk og la det surre i noen minutter. Tilsett tomater, basilikum, oregano, chiliflak, salt og pepper, og la det koke i ca. 20 minutter.
Montering:
Kok opp godt med vann i en gryte. Ha i en og en lasagneplate. Kok hver i 3-4 minutter slik at de blir myke og fint kan snurres sammen til en canneloni. Det er godt mulig det går an å koke flere samtidig uten at de klistrer seg sammen.
Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en mellomstor ildast form, eller to porsjonsformer.
Ha en sjettedel av spinatblandingen nesten nederst på en lasagneplate. Rull den sammen, og legg i ildfast form. Gjenta med alle platene. Hell tomatsausen over, topp med pankobrødsmuler.
Sett retten inn i ovnen og stek i cirka 20 minutter, til smulene på toppen er gylne og sausen putrer.
Servér rykende varmt, gjerne sammen med en salat til.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Det ser knallgodt ut! For en super idé 🙂
Kjempegodt! Dettye skal lages igjen, skikkelig kosemat!Men jeg brukte 8 lasagneplater for å få nok til alt fyllet 🙂
Så hyggelig å høre! Og takk for tilbakemelding ang antall plater *notert* 🙂
Lagde denne retten igår. Den var rett og slett knallgod! Tusen takk for en fantastisk oppskrift 🙂
Så koselig å høre! Tusen takk 🙂